Loader

Piller före mat?

By : | 0 Comments | On : 10 december, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Motion, Privata inlägg, Roligheter, Tankar, Utveckling

Istället för omega 3 piller så kan man äta detta, för min del så är valet lätt..

Jag har sagt det förr och tror fortfarande på det, precis som fel kost kan göra oss sjuka tror jag att rätt kost kan göra oss friska. Det är varken hokus pokus eller magi utan helt vanliga råvaror som du hittar runt omkring dig, om vi tittar tillbaka i tiden så fanns det massor av sådana kunskaper.

Kunskaper som vart fula och skumma att använda när medicinen gjorde sitt intåg i vårt samhälle, vi ska givetvis vara glada för det som medicinen hjälpt oss med. Men för den skull ska vi inte föringa det som rätt mat kan göra med våra kroppar, titta bara på den nyttiga fisken där man förr sa ”ät mer fisk så blir du smart ”.

Nu har man även i med forskning kunnat se sambandet mellan fisken och vår hälsa, men nu så nöjer man sig inte med att fisken nyttig utan det är omega  3 i fisken som är nyttig och man framställer ett piller/kapslar. Varför inte bara äta originalet direkt för att hålla oss i trim allt varvat med alla andra bra råvaror för vår hälsa, finns mängder av gamla knep som höll oss friskare tyvärr så faller många av dom in i glömskans värld just nu.

Vi ser mer och mer hur människor med högt blodtryck kan äta sig ur sin åkomma, givetvis så det tillsammans med att röra på sig. Nu tycker jag inte att man ska göra sig av med sina mediciner och bara äta rätt, men gör det i kombination och på sikt kan man kanske dra ner eller sluta men det med sin läkares hjälp.

Svd.se kan man läsa mer om vad rätt mat kan göra för att hjälpa sjuka människor, nu tror jag inte på fanatism åt något håll utan en blandning i lagom nivå är bäst.

 

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
  -Okänd
  %d bloggare gillar detta: