Loader

Pizza med extra allt..

By : | 0 Comments | On : 29 oktober, 2011 | Category : Hemma i köket, Matlagning, Privata inlägg, Recept

En läcker pizza med extra allt plus ananas

Fredagskväll och det är mysmiddag med familjen, på menyn står det dagen till ära familjens favorit pizza. Jag tycker att det är härligt med pizza speciellt när man är pizza bagare själv, för då får man själv bestämma var som ska vara på. Ofta när jag gör pizza så blir det lite för mycket topping på, jag kan nämligen inte välja bort någon favorit. Man kan ju låta var och en i sällskapet lägga på sin egen topping på sin del av pizzan, men i kväll var jag det jag och dottern som la på topping så det vart en med allt och två med allt plus extra ananas..

När jag gör egen pizza använder jag mig av jamie olivers pizza deg, och tomatsås receptet neda. Men det finns bra och enkla pizza kit med deg och sås som också fungeerar bra.

Kavla ut degen och lägg den på en plåt sedan lägger jag alltid tomatsåsen i botten och ett lager med riven ost efter det, sedan är det bara att lägga på alla godsaker som man gillar i lagom mängd tänk på att om det blir för mycket så kan pizzan bli väldigt våt.

När allt är på så avslutar jag med lite ost och ställer den i en varm ugn på 240grader, där får den stå i mitten till färgen är gyllen brun.

Ta ut pizzan och strö lite pizzakrydda på och ät den rykande varm..

Jamie Olivers pizzadeg
Receptet är beräknat för 8 normalstora pizzor eller 16 små

– 1kg vetemjöl special
– 6 1/2 dl vatten
– 50g jäst
– 1 tsk salt
– 1 msk socker
– 4 msk olivolja

  1.  Häll upp mjölet på ett stort bord eller på köksbänken. Gör en liten skål i mitten där du kan hälla vätskan. Strö över saltet.
  2. Värm vattnet så att det blir 37°. Smula ner jästen i en skål och tillsätt socker och olivolja. Häll över vattnet och se till att jästen löses upp.
  3. Häll ner lite vätska i taget i ”mjölskålen” och arbeta samman till en deg försiktigt – utan att spräcka mjölväggarna. Tillsätt mer vätska eftersom och arbeta ihop pizzadegen.
  4. Lägg degen i en stor skål och låt jäsa till dubbel storlek under en kökshanduk (ca. en timme).
  5. Knåda degen något och dela degen i så många bitar som du önskar.
  6. Kavla ut pizzorna (riktigt tunt, cirka 5mm) 15-20 minuter innan du lägger på pizzasås och fyllning.

Pizzasås med tomat

– 500 g passerade tomater
– 2 msk tomatpuré
– 1 tsk salt
– 1/2 tsk malen svartpeppar
– 1 nypa strösocker
– 1 tsk torkade pizzakyddor

  1.  Häll de passerade tomaterna i en kastrull. Koka upp.
  2. Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.
  3. Låt såsen koka ihop i 10 minuter. Rör om då och då. Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.
Print Friendly, PDF & Email

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    No one is born a great cook, one learns by doing.
    -Julia Child
    %d bloggare gillar detta: