Loader

Min hjälp kanske?


Kommentarer inaktiverade för Min hjälp kanske? | Last Update: 1 juli, 2011

Jag har i hela mitt liv varit intresserad av mat och brinner för proffisionen, mina kunskaper och erfarenheter delar jag gärna med mig på olika sätt. Min bakgrund i köket började redan som barn när mina föräldrar drev hotell & restaurang som ett familje företag, där gjorde man allt och det har gett mig en bred grund att jobba på under mina år i branchen.

Jag har jobbat både som restaurangchef och kökschef vilket jag tycker har varit enormt lärorikt att få en inblick för hur man hanterar gästerna från olika håll, i köket med maten och det som presenteras på tallriken och i matsalen i den kontakt som man har med gästen.

Idag så är mitt jobb mycket inspirerande och utmanade när jag ansvarar för en större verksamhet som VD där vi tillagar matlådor till omsorgen, butik och lite andra spännande projekt, jag lägger stort fokus på ansvar, engagemang, kvalitet och stolthet för jag tror att det är stöttepelare för att få ett framgångsrikt kök och restaurang. Även hemma så använder jag mina kunskaper att göra vardagsmatlagningen roligare och inte så jobbig, i bloggen kan man läsa mer om hur man lätt kan göra vardagen lite lättare genom att göra rätt mat.

Innan det jag jobbar med idag så kommer jag från en blandad skara av jobb men alla med den röda tråden matlagning, senaste var som food & beverage manager på ett Scandic inan det var jag i flera år i det offentliga köket där jag under några år utvecklade köket på Landstinget i Västmanland som kökschef. Ett fantastiskt spännande jobb där mitt fokus låg på att vi skulle laga maten i möjligaste mån från ”grunden”, med hjärta och själ trots stora volymer. Ett jobb som jag tycker att jag lyckades väldigt bra med men tyvärr så var inte politikerna redo att ta nästa steg, att våga titta på helheten i upplevelsen att äta mat som patient på ett sjukhus något som jag nu får jobba med dagligen i den privata sektorn.

Jag tycker om att prata och hjälpa till och känner du att det behövs hjälp med lite tips eller ett bollplank kanske som inspiratör så kan jag säkert hjälpa till på något sätt, jag har hållit i spännande matlagnings event, kurser i matlagning och inspiration i köket, föredrag om helheten i verksamheten, mat och sinnen, upplevelsen och vikten av måltiden osv…

Jag har även skrivit två texter till förskoleforum om måltiden för barn på dagis utifrån sinnen och upplevelsen, samt haft ett samarbete med en restaurang i västerås där jag skrivit om lite event och verksamhet STRIKE men framför allt så skriver jag en hel del om mina tankar och jobb i bloggen kökschef

Jag funderar mycket kring FAMM och har jobbat fram en egen variant av just den modellen, där jag bygger mycket på de tankar och funderingar jag haft som kökschef och restaurangchef under åren.

Hör gärna av er om det finns funderingar eller behov av min hjälp, den som inte frågar får inget veta och vill du ha kontakt med mig använd då sidan ”kontakta mig”

”Citatet”
Det finns ingen mer uppriktig kärlek än kärleken till mat.
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: