Loader

Premiär på ett ångande Hotell i Västerås – The Steam Hotel

By : | 3 Comments | On : 2 augusti, 2017 | Category : Besök, Blogg, Privata inlägg, Roligheter, Utveckling

”Once in a life time” och precis så kändes det när vi stegade in i entrén under applåder på Västerås nyaste hotell, överallt små och stora detaljer som påminner oss om byggnadens magnifika historia som startade för drygt hundra år sedan då som ett modernt ångkraftverk.

Inte utan att man känner sig speciell och tursam som lyckades boka in sig på premiären på ett så häftigt signatur hotell, inte varje dag som man bor i sin hemmastad där man på nära håll kunnat följa den spännande utvecklingen av byggnaden under månader.

Skorstenen ryker igen

Vi är på plats till klockan 12:00 då hotellets VD Kai Pasma i tidstypiska kläder alá 20-tal ställer sig på ett par pallar och förklarar hotellet öppnat, sekunderna senare kan vi se hur ångan återigen symboliskt stiger ur en av byggnadens fantastiska skorstenar.

Sedan var det bara att följa strömmen med människor som precis som oss inte vill missa detta fantastiskt ögonblick att få vandra in i den fantastiska lobbyn, som andas ljuvlig industri romantik samtidigt som personalen står på rad även di i underbara kläder inspirerade i av ljuva 20-talet.

Inne bjuds det på ett läckert glas mousserande vin och känslan av att få vara först är slående och att det vi får vara med om är något väldigt unikt, jag slås av en nyfikenheten och känslan av att vi får vara med om något väldigt speciellt, kön mot incheckningen ringlar framåt och snart så har jag nyckelkortet i handen och vi börjar gå längre in i hotellet.

Vart man än vänder sig så hittar man gamla sparade detaljer från byggnadens egna historia varvat med nya men stil matchande, en öppen brasa knastrar inbjudande alldeles utanför hissarna i loungen där vi väntar på att få åka upp till vårt rum på 16:e våningen.

Till och med hissen är återskapad av att ge känslan av det gamla med en mekanisk våningsvisare utanför och gallerkänsla inuti, men hissen är modern och en tydlig röst gör klart att vi är på våning 16 och det är dags att stiga ur.

Från hiss till rum i industri romantik

När vi öppnar dörren till vårt rum så möts man av ett stort rum som precis som lobbyn andas historia och detaljer, man har här sparat bärande järnbalkar synligt, färgerna ger en skön murrig känsla och möblerna känns rejäla i rummet och ger en skön inramning.

Utsikten från rummet är mot Västerås centrum som avslöjar delar av Västerås från tiden då Vattnet var för industrier och inte där man ska bo, sakta men staden växer nu till att bli en riktig sjöstad vilket inte minst hotellet vi är i visar.

Farmer’s Table”- casual och genuin mat

Vi lämnar vårt rum för att ta oss ner till The Chamberlin Grill som är restaurangen som finns bredvid lobby och loungen med fantastisk utsikt mot vattnet, tanken med denna restaurang ska vara dining med mat formad av energi och kraft ur eld, kol och ånga, och globalt influerad av nutiden i en urban inramning.

I restaurangen möts vi av en skön och avslappnad miljö som känns påkostad och lyxig men utan att kännas stel och konstgjord, vid bordet kommer snabbt servitrisen som berättar att hon heter Julia och ska servera oss denna lunch(kändes väldigt trevligt).

Vi väljer alternativet med långbakat Högrev som serveras med kalla tillbehör vilket är förståligt en dag som denna med mycket folk, maten är fantastiskt god och tillsammans med inramningen av trevlig servis och miljön är det ren njutning.

Efter lunchen väljer vi att ta kaffet på utsidan av restaurangen i solen och med utsikten mot vattnet, när vi är nöjda av sol och kaffe drar vi oss inåt och utforskar lounge/lobby lite mera där vi även hinner testa spela fyra i rad och njuta av miljön.

Slött och slappt häng med utsikt

Det är dags att testa hotellets SPA avdelning ”The Voltage Lounge” som vi åker ner till i den mjuka sköna morgonrocken och skorna som finns på rummet, här möts vi av de klassiska dofterna från ett spa bestående av ånga, aromaoljor och bastuträ.

Vi väljer att gå ut på terassen direkt i den sköna solen där vi hittar lite dryck i baren som vi tar med ut i utomhuspoolen med varma 32°, terassens sköna solstolar hägrar och vi förflyttar oss dit där sol och den förföriska utsikten håller oss kvar.

Här blir vi bjudna på härliga nyöppnade franska ostron som med sin sälta passar perfekt i solen, solen och det sköna hänget gör att vi helt missar allt spännande som även finns på insidan av SPA avdelningen med ångbastu, öppen brasa, relaxpool osv.

Man hittar en trevlig bar här också som serverar trevliga drycker och mindre tilltugg vilket gör att tiden går fort, det börjar bli dags att göra sig i ordning för kvällens middag.

Man slås över vilken fantastisk kultur man byggt upp bland all personal då vi ständigt möts av glada och trevliga medarbetare som vill vårt bästa, med de härliga tidstypiska kläderna all personal har känns allt väldigt genomarbetat, genuint och äkta viket gör att vi som gäster mår riktigt gott hela tiden.

Restaurangen The Chamberline Grill

Middagen serveras även den i The Chamberlin Grill men denna gång i annan del av restaurangen och ny servitris, här hamnar vi bredvid andra trevliga par som är som vi stiligt uppklädda för premiärmiddagen.

Vi rekommenderas ett trevligt dryckespaket till middagen som är specialkomponerad för premiärkvällen, här hade jag tyckt det varit trevligt om man hade haft en lite tryckt meny vid bordet för att underlätta för oss gäster som har dåligt minne och inte kom ihåg vad servitrisen presenterade när vi satte oss.

Det känns som om att till middagen hade premiärnerverna hunnit i fatt verkligheten lite och här vart det lite grus i maskineriet, men servisens räddade allt med sitt glada sätt att jobba på trots att köket missade att leverera ut varmrätten till paret bredvid oss som fick vänta en bra stund medan vi han äta upp vår och få dessert.

Förrätten var en för ögat trevlig skapelse med rödbetor som huvudnummer och fint riven rökt ren som försvann i smakerna, tyvärr så saknade rödbetorna salt och den bleka smaken av dem dödade de annars väldigt goda tillbehören.

Varmrätten med en grillad biff, rostad potatis, broccoli, broccolipuré och en ljuvlig demi glace bildade en underbar varmrätt, lite pekfinger bara för biffen var grillad helt efter min smak med en skön rosa mitt men även här saknades lite kryddning.

Efterrätten var nog middagens riktiga fullpoängare i en läcker choklad komposition med sorbet och en körsbärssås, lite osäker på detaljerna glömde skriva ner dem och som sagt engen meny på bordet.

Middagen var (trots i mina ögon lite bleka i kryddningen) fantastisk i sin helhet med glada människor överallt och en underbara miljö, jag är säker på att hit kommer jag att gå flera gånger för att få njuta av en måltid i restaurangens sköna miljö, glada servis, bra mat och alla små detaljer att upptäcka.

Västerås häftigaste utsikt?

Kvällen avslutades på 18:e våningen och VOLTAGE LOUNGE där jag testade husets egna STEAM ÖL från Västerås bryggeriet Coppersmith, här är utsikten vidunderlig och miljön man byggt upp är skönt avslappnande världen under oss känns långt borta.

Efter att fått uppleva hur solen gått ner över Västerås och dagens upplevelser fått smälta in så börjar det bli dags att testa sängarna som vi blir först att använda, att efter lite letande efter ljusknappar och fått rummet mörkt så går det fort att somna in i den stora sängen med sköna kuddar och ett rejält täckezzzzz.

Frukosten mitt allt

Jag är en riktig frukostmänniska som älskar att få välja och vraka bland godsakerna på ett hotell så frukosten ser jag fram emot, så här fanns det massor av förväntningar från mig på att få en frukost utöver det vanliga när jag läst på följande.

”Det är även här du får en fantastisk start på dagen med Nordens bästa och mest innovativa frukost där ägget är hjälten. Med en modern ”kontinental” frukost där fokus ligger på naturligt, enkelt och lustfyllt bjuds det på klassiska rätter som Onsen ägg, Egg Benedict och Egg Florentine. Allt tillagat med passion, omsorg och glädje och kryddat av små desserter och sötsaker med nyanser av njutning.”

Tyvärr så känns det som om det var hit man inte riktigt hade hunnit komma inför premiären, för mig vart det en besvikelse där man jobbat hårt på att göra söta godsaker istället för att fokusera på frukosten, att servera kalla ägg i olika former hade jag kunnat vara utan och stället fått ett varmt kokt ägg.

Inte heller logistiken var riktigt på plats här och det vart väldigt rörigt att hämta och hitta bland de olika bufféerna, och servera en kontinental frukost utan att kunna erbjuda espresso lämnar lite att önska.

12 av 10 ångturbiner

Men jag är övertygad om att detta är enkla barnsjukdomar som man snart har kurerat sig från i sin strävan att vara där för sina gäster som hela anläggningen andas, det totala intrycket för mig med alla delar och detaljer ger jag lätt 12 av 10 ångturbiner och jag rekommenderar alla ett besök i denna pärla vid Mälarens strand i Västerås.

Västerås coolaste och mest spektakulära miljöer.

Jag kommer att vara lyrisk över mina upplevelser som jag tar med mig från The Steam Hotel ett bra tag framöver, och jag funderar redan på när det är dags att göra ett nytt besök i ett av Västerås coolaste och mest spektakulära miljöer.

Läsa mera?

Här kan du läsa om mitt besök under bygget av The Steam Hotel

The Steam Hotels hemsida

ESS Group

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

  Comments (3)

  1. posted by Frida G Svensson on 16 augusti, 2017

   Det ser HELT fantastiskt ut!

     Svara
   • posted by Patric on 16 augusti, 2017

    Det är HELT fantastiskt Frida.

      Svara
  2. posted by Rebecca on 17 september, 2017

   Spännande!! Gillar hotell som är en mer än en välstädad lobby och ett stilrent hotellrum. Det är upplevelsen man minns.
   http://www.stund.se

     Svara

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
  -George Miller
  %d bloggare gillar detta: