Loader

Priset på livsmedel är samma som för 18 år sedan??

By : | 0 Comments | On : 4 november, 2011 | Category : Hur funkar det?, Jobb inlägg, Tankar, Utveckling

Ser det ut som för 18 år sedan?

Man kan idag läsa att priserna på livsmedel är oförändrade sedan 1993, om man tittar på kött, fågel och fisk. Samtidigt som basprodukterna och grönsaker blivit dyrare, undrar vem som beställt den rapporten eftersom man försöker få oss att tro att det är så mycket billigare att handla idag. Ytterligare ett exempel på hur man i teorin får det till att låta på ett sätt, medan det ser annorlunda ut på det kvitto som man får i handen när man lämnar butiken. Visserligen har inte matvagnen blivit 22% dyrare som inflationen, men inte är den så oförändrad som det låter.

Det är inte kött och fågel som vi ska fylla våra vagnar med, utan det är just basprodukterna och grönsakerna. Möjligtvis kan vi säga att vi konsumenter gräver graven för våra svenska gårdar och producenter, när vi pratar om hur viktigt det är med svenskt men när vi väl handlar lockas av varorna som har billigare pris och utländskt ursprung.

Om jag tittar på mitt jobb och priserna på råvaror så syns det inte där att det är oförändrade priser heller, vi ser konstant hur livsmedelspriserna ökar och vår verksamheter får jobba hårt för att hålla oförändrat pris på portionen. Även om råvarukostnaden skulle ha varit samma som 1993, så är det många andra kostnader som skjutit i höjden.

Mer om oförändrat pris i aftonbladet.se expressen.se dn.se

Print Friendly, PDF & Email

  Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  ”Citatet”
  En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
  -Henrik Oldenburg
  %d bloggare gillar detta: