Grillad kycklingfilé med rabarberchutney och koriander potatis
2012-07-18- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Idag så har jag gjort i ordning grillen vilket jag är lite dålig på och gör lite för sällan, men det känns ju å andra sidan desto roligare att grilla nu när den plötsligt nästan ser ny ut igen.
Ingredients
- 500 gr Rabarber (i halv centimeter stora bitar)
- 5 dl Vatten
- 0,5 dl Flytande honung
- 0,7 dl Strösocker
- 1st Solo vitlök (pressad)
- 1/2 st Röd chili (finhackad)
- 1st Rödlök (hackad)
- 15ml Tomatpuré
- ca 15 ml Rödvinsäger men det beror lite på syran i rabarbern så prova dig fram lite
- Örtsalt
- -----------
- 6st Kycklingfile
- 0,5dl Chilisauce
- 0,5dl Vatten
- Salt
- ----------
- 900gram Potatis (i bitar)
- Koriander färsk
- Flingsalt
- Olivolja
- Svartpeppar
- ----------
Method
Step 1
Lägg rabarber, vatten, honung, strösocker, vitlök, chili, rödlök, tomatpuré i en kastrull och koka upp
Step 2
Låt det sedan koka ihop till en tjockare konsistens ca 15 -20 minuter
Step 3
Smaka av med salt och vinäger, serveras ljummen eller kall
Step 4
-----------
Step 5
Blanda ihop vatten, chilisauce, salt och svartpeppar
Step 6
Jobba in marinaden i köttet
Step 7
Lägg på grillen, pensla med marinaden under tiden och grilla klart
Step 8
Låt vila lite och servera
Step 9
-----------
Step 10
Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter
Step 11
När potatisen är rostad och färdig salta, peppra och häll lite olja på
Step 12
Riv ett knippe färsk koriander över potatisen och vänd runt och servera sedan
Övrigt
– Purjolök grillade jag hel och gjorde stänger av efteråt
– Även lite rödpaprika och koriander blomma fick förgylla på tallriken