Loader

Grillad kycklingfilé med rabarberchutney och koriander potatis

2012-07-18
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:05 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så har jag gjort i ordning grillen vilket jag är lite dålig på och gör lite för sällan, men det känns ju å andra sidan desto roligare att grilla nu när den plötsligt nästan ser ny ut igen.

Ingredients

  • 500 gr Rabarber (i halv centimeter stora bitar)
  • 5 dl Vatten
  • 0,5 dl Flytande honung
  • 0,7 dl Strösocker
  • 1st Solo vitlök (pressad)
  • 1/2 st Röd chili (finhackad)
  • 1st Rödlök (hackad)
  • 15ml Tomatpuré
  • ca 15 ml Rödvinsäger men det beror lite på syran i rabarbern så prova dig fram lite
  • Örtsalt
  • -----------
  • 6st Kycklingfile
  • 0,5dl Chilisauce
  • 0,5dl Vatten
  • Salt
  • ----------
  • 900gram Potatis (i bitar)
  • Koriander färsk
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • ----------

Method

Step 1

Lägg rabarber, vatten, honung, strösocker, vitlök, chili, rödlök, tomatpuré i en kastrull och koka upp

Step 2

Låt det sedan koka ihop till en tjockare konsistens ca 15 -20 minuter

Step 3

Smaka av med salt och vinäger, serveras ljummen eller kall

Step 4

-----------

Step 5

Blanda ihop vatten, chilisauce, salt och svartpeppar

Step 6

Jobba in marinaden i köttet

Step 7

Lägg på grillen, pensla med marinaden under tiden och grilla klart

Step 8

Låt vila lite och servera

Step 9

-----------

Step 10

Ställ in potatisen på en oljad plåt i ugnen på 220° i ca 25-30 minuter

Step 11

När potatisen är rostad och färdig salta, peppra och häll lite olja på

Step 12

Riv ett knippe färsk koriander över potatisen och vänd runt och servera sedan

Övrigt

– Purjolök grillade jag hel och gjorde stänger av efteråt
– Även lite rödpaprika och koriander blomma fick förgylla på tallriken

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Middagskonversation: konsten att tänka på något viktigt medan man säger något oviktigt.
    -Laurence Olivier
    %d bloggare gillar detta: