70 tals retro med bakad potatis & mina läckra röror
2013-11-03- Cuisine: Svenskt
- Course: Glutenfri, Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag så vart jag sugen på en riktig 70 tals klassiker som jag gör lite på mitt sätt, en bakad potatis som jag serverar med två läckra röror, sallad och vitlökssmör.
Äldsta grabben är vegetarian så är ena röran vegetarisk och den andra med bacon, vitlökssmöret blandar jag enkelt med rumstempererat smör, lite rapsolja, vitlök, salt och svart peppar.
Ingredients
- 12st Bakpotatisar i lagom storlek
- RÖRA 1 ---------- Med bacon
- 5dl Creme Fraiche
- 1 dl Chilisauce
- 500gr Bacon (tärnat)
- 1dm Purjolök (gröna delen, fint tärnad)
- Salt
- Svart peppar
- RÖRA 2 ---------- Vegetarisk
- 5dl Keso
- 150gr Bleckselleri (fint tärnade)
- 2st Äpplen (fint tärnade)
- 90gr Valnötter (hackade)
- 1msk Dijonsenap
- 2tsk Flytande honung
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Börja med att tvätta bakpotatisarna och picka dem med en liten kniv, sätt in dem sedan i ugnen på 225° i ca 1h eller tills man kan stoppa en sticka igenom utan motstånd.
Step 2
Börja sedan med RÖRA 1 genom att knapersteka baconet som sedan får rinna av på lite hushållspapper och svalna
Step 3
Blanda sedan creme fraiche, chilisauce, purjolök med baconet (spara lite bacon till garnering) och smaka av med salt och svart peppar.
Step 4
RÖRA 2 Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och svart peppar
Step 5
Låt rörorna dra i rumstemperatur medan potatisarna blir klara, gör gärna under tiden även en god sallad.