Ädelostsallad med rostad blomkål och granatäpple
2012-11-16- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett trevlig tillbehör som passar både till en köttbit eller som vi åt den till en pirog, och den är lite matigare samt mer spännande än en grönsallad.
Tips: För att ta ur kärnorna ur granat äpplet är det lättast att plocka fram en bunke och fylla med vatten bryt sedan upp granatäpplet och vräng ur det under vattenytan, rafsa ut alla kärnor och vispa lite med händerna så flyter allt vitt upp till ytan och är bara att ta bort med handen sila sedan ur vattnet så på någon minut är det gjort
Ingredients
- 1 st Blomkålshuvud (i buketter)
- 1 st Gul lök (i klyftor)
- 3 st Små Tomater (klyftade)
- 1 st Granatäpple (urtaget och kärnorna)
- 1/3 Gurka (trekanter)
- 2 nävar Salladsmix
- 75 gr Ädelost
- 15 ml Olivolja
- 15 ml Vittvinsvinäger
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Lägg blomkålen och löken på en plåt som ställs i ugnen på 175° i ca 15 - 20 minuter eller tills blomkålen mjuknat och fått färg, låt den sedan svalna lite.
Step 2
Lägg på gurkan, tomaterna, granatäpple och salladsmixen på plåten med blomkål och lök, häll på olja och vinäger och blanda allt försiktigt och väl
Step 3
Smula sedan på ädelosten, salta och peppra lite och vänd försiktigt, lägg upp på ett fat och servera...