American Flatbread
2012-08-07- Cuisine: Amerikanskt
- Course: Pizza & paj
- Skill Level: Medel
- Yield: 8 pizzor
- Servings: 8
- Prep Time: 60m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
Flatbread är egentligen ett tunnbröd i USA men som ofta bakas som en pizza med fyllning på, jag var ute efter att hitta varianter av pizza utan tomatsåsen och här är en variant med flatbread som grund. Den här passar perfekt som en förrätt också, här är receptet på toppingen men använd detta recept på
pizzadegIngredients
- 8dl Creme fraiche
- 2st Rödlökar (Skivad)
- 300gr Lufttorkad skinka
- 300gr Cocktailtomater ( i halvor)
- 8dl Ost med smak (riven)
- 2st Gröna paprikor (strimlor)
- Basilika (Rivna blad)
Method
Step 1
Förbered pizzabotten tunt
Step 2
Lägg ut ca 1dl creme fraiche tunt på botten, strö över osten, löken, tomater, paprika, basilika och sist den lufttorkade skinkan
Step 3
Gör klar pizzan med fyllning i ugnen på 240° i ca 10-12minuter