Amerikanska pannkakor med lönnsirap, bär och frukt
2012-07-21- Cuisine: Amerikanskt
- Course: Frukost
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 55m
Related Recipes:
Idag så var hela familjen hemma och jag ville samla på mig några pluspoäng, så jag gjorde amerikanska pannkakor som jag serverade till frukosten på lördagsmorgonen.
Den amerikanska pannkakan innehåller bakpulver som gör att den ”växer” lite när man steker den och blir lite tjockare, vill man inte äta den till frukost är den även ett trevligt mellan mål eller dessert tycker jag.
Ingredients
- 5dl vetemjöl
- 4tsk bakpulver
- 1tsk salt
- 1msk socker
- 5dl mjölk
- 4msk smält smör + smör till stekning
- 2st ägg
Method
Step 1
Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten.
Step 2
Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.
Step 3
Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna på medeltemperatur, när du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.
Övrigt
– Lönnsirapen är lite av ett måste
– Jag har bär och frukt till det tycker jag är riktigt gott
– Ofta så serveras pannkakorna med smör som får smälta över dem, det gör inte jag dock..
Lönnsirapen kommer från lönnträdets ”råa” sav (eller lönnvatten) som man skördar i början på våren och sen får dunsta på låg värme tills att man får en gyllenbrun sirap.