Apelsingriljerad skinka med lite hetta
2014-12-23- Yield: 1 st
- Prep Time: 24:00 h
- Cook Time: 60m
- Ready In: 25:00 h
Related Recipes:
En läcker skinka som passar bra som allternativ på julbordet eller som en trevlig sommarskinka, den här har en härlig smak och doft av apelsin samt en skön hetta när den skivas tunt.
Ingredients
- 1 st Kokt svensk skinka
- 3 st Apelsiner (skalade)
- 2 krm Kanel
- 2 krm Ingefära
- 4-6 piri piri
- 1/2 näve färsk Körvel
- 1/2 näve färsk Salvia
- 1 dl Rom
- 1 dl muscavadosocker
- 1 dl Apelsinmarmelad
- 1 st Apelsin (skalet finrivet)
- 3 krm Chiliflakes
Method
Step 1
Lägg den skalade apelsinen, rom, kanel, ingefära, piri piri, körvel, salvia och muscavadosockret i en mixer och mixa ordentligt.
Step 2
Skär bort svål och det mesta av fettet på skinkan, gör skåror i ett kryss mönster på ovansidan.
Step 3
Lägg aluminiumfolie stor nog att täcka skinkan i en form, häll lite av marinaden i botten lägg skinkan i med ovansidan neråt häll på resten av marinaden och slå in skinkan i foliet.
Step 4
Ställ den sedan i kylen i ca ett dygn
Step 5
Ta fram skinkan och skrapa av marinaden, lägg den på en plåt och sätt ugnen på 225°
Step 6
Blanda apelsinmarmelad med det finrivna skalet från apelsinen, chiliflakes och pressa juicen ur en halva av apelsinen.
Step 7
Lägg allt på ovansidan av skinkan och ställ in i ugnen i ca 20 minuter, tills den fått en fin yta.
Step 8
Låt skinkan svalna lite och njut sedan av den 🙂
posted by Pia on 27 december, 2014
Fantastiskt god tycker jag som smakat. Den kanske kan passa till påskbordet tänker jag.