Loader

Apelsingriljerad skinka med lite hetta

2014-12-23
  • Yield: 1 st
  • Prep Time: 24:00 h
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 25:00 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker skinka som passar bra som allternativ på julbordet eller som en trevlig sommarskinka, den här har en härlig smak och doft av apelsin samt en skön hetta när den skivas tunt.

Ingredients

  • 1 st Kokt svensk skinka
  • 3 st Apelsiner (skalade)
  • 2 krm Kanel
  • 2 krm Ingefära
  • 4-6 piri piri
  • 1/2 näve färsk Körvel
  • 1/2 näve färsk Salvia
  • 1 dl Rom
  • 1 dl muscavadosocker
  • 1 dl Apelsinmarmelad
  • 1 st Apelsin (skalet finrivet)
  • 3 krm Chiliflakes

Method

Step 1

Lägg den skalade apelsinen, rom, kanel, ingefära, piri piri, körvel, salvia och muscavadosockret i en mixer och mixa ordentligt.

Step 2

Skär bort svål och det mesta av fettet på skinkan, gör skåror i ett kryss mönster på ovansidan.

Step 3

Lägg aluminiumfolie stor nog att täcka skinkan i en form, häll lite av marinaden i botten lägg skinkan i med ovansidan neråt häll på resten av marinaden och slå in skinkan i foliet.

Step 4

Ställ den sedan i kylen i ca ett dygn

Step 5

Ta fram skinkan och skrapa av marinaden, lägg den på en plåt och sätt ugnen på 225°

Step 6

Blanda apelsinmarmelad med det finrivna skalet från apelsinen, chiliflakes och pressa juicen ur en halva av apelsinen.

Step 7

Lägg allt på ovansidan av skinkan och ställ in i ugnen i ca 20 minuter, tills den fått en fin yta.

Step 8

Låt skinkan svalna lite och njut sedan av den 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , , , Ingredients:

    Comment (1)

    1. posted by Pia on 27 december, 2014

      Fantastiskt god tycker jag som smakat. Den kanske kan passa till påskbordet tänker jag.

        Svara

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: