Äppel och lökfräst skinka med parmesan och pasta
2012-08-25- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Vi har en hel del gamla äppelträd på tomten så det är klart att en del av dom ska användas i maten, dagens lunch är en enkel sak som går fort och smidigt att göra. Ett fräs med äpplen, lök och skinka som förgylls med lite hyvlad parmesan och serveras till pasta, använd gärna lite syrligare äpplen för det bryter fint mot det lite salta i skinka och parmesan.
Ingredients
- 1 pkt Pasta
- 4 st små syrliga äpplen 2 om dom är stora (tvätta, ta ur kärnhus och klyfta)
- 1 st Gul lök (i klyftor)
- 300 gr Skinka (i strimlor)
- Salvia
- Salt
- Svart peppar
- 50 gr Parmesanost (hyvlad)
- Salvia
- Olivolja
Method
Step 1
Koka pastan enligt paketet när det är klart, salta, peppra och ha i en skvätt olja
Step 2
Värm upp en panna med olja i och lägg i äpple, lök och skinka på en gång
Step 3
Fräs tills äpplena börjar mjukna och allt får färg
Step 4
Lägg i salvian och salta, peppra och lägg i den hyvlade parmesanen (spara lite till garnering) vänd försiktigt och smaka av ordentligt
Step 5
Lägg upp och strö lite hyvlad parmesan på toppen