Loader

Äppel och lökfräst skinka med parmesan och pasta

2012-08-25
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Vi har en hel del gamla äppelträd på tomten så det är klart att en del av dom ska användas i maten, dagens lunch är en enkel sak som går fort och smidigt att göra. Ett fräs med äpplen, lök och skinka som förgylls med lite hyvlad parmesan och serveras till pasta, använd gärna lite syrligare äpplen för det bryter fint mot det lite salta i skinka och parmesan.

Ingredients

  • 1 pkt Pasta
  • 4 st små syrliga äpplen 2 om dom är stora (tvätta, ta ur kärnhus och klyfta)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 300 gr Skinka (i strimlor)
  • Salvia
  • Salt
  • Svart peppar
  • 50 gr Parmesanost (hyvlad)
  • Salvia
  • Olivolja

Method

Step 1

Koka pastan enligt paketet när det är klart, salta, peppra och ha i en skvätt olja

Step 2

Värm upp en panna med olja i och lägg i äpple, lök och skinka på en gång

Step 3

Fräs tills äpplena börjar mjukna och allt får färg

Step 4

Lägg i salvian och salta, peppra och lägg i den hyvlade parmesanen (spara lite till garnering) vänd försiktigt och smaka av ordentligt

Step 5

Lägg upp och strö lite hyvlad parmesan på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: