Äppelmos
2012-08-26- Yield: 1 sats ca 1,5L
- Prep Time: 45m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:30 h
Related Recipes:
Vi har en del äppelträd på tomten och i år är det väldigt mycket äpplen vilket är roligt mot förra året då det var väldigt lite, oavsett så brukar vi göra ganska mycket äppelmos eftersom det i vår familj används av några till gröten varje dag.
Det är ganska enkelt att göra mos men det är lite pyssel att skala alla äpplena och koka dom,men oj så värt det är att göra det här i vårt recept så är det mindre socker mot i många andra recept.
Ingredients
- 2 kg Äpplen (skalade, sköljda och utan kärnhus)
- 1 - 2 dl Vatten
- 200 gr Strösocker
- 1 - 2 tsk Askorbinsyra
- 1 tsk Atamonpulver eller 10 ml flytande atamon
Method
Step 1
Skär itu äpplena och koka dom med vattnet under lock, tills de är helt sönderkokta
Step 2
Stampa äpplena med en mosstamp eller passera dem tills dom blir ett mos
Step 3
Blanda i sockret och askorbinsyra, koka sedan i 5 minuter.
Step 4
Tillsätt atamon och häll över i rena varma burkar och stäng locket omedelbart, eller i burkar för att frysa.