Loader

Äppelmos

2012-08-26
  • Yield: 1 sats ca 1,5L
  • Prep Time: 45m
  • Cook Time: 45m
  • Ready In: 1:30 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Vi har en del äppelträd på tomten och i år är det väldigt mycket äpplen vilket är roligt mot förra året då det var väldigt lite, oavsett så brukar vi göra ganska mycket äppelmos eftersom det i vår familj används av några till gröten varje dag.

Det är ganska enkelt att göra mos men det är lite pyssel att skala alla äpplena och koka dom,men oj så värt det är att göra det här i vårt recept så är det mindre socker mot i många andra recept.

Ingredients

  • 2 kg Äpplen (skalade, sköljda och utan kärnhus)
  • 1 - 2 dl Vatten
  • 200 gr Strösocker
  • 1 - 2 tsk Askorbinsyra
  • 1 tsk Atamonpulver eller 10 ml flytande atamon

Method

Step 1

Skär itu äpplena och koka dom med vattnet under lock, tills de är helt sönderkokta

Step 2

Stampa äpplena med en mosstamp eller passera dem tills dom blir ett mos

Step 3

Blanda i sockret och askorbinsyra, koka sedan i 5 minuter.

Step 4

Tillsätt atamon och häll över i rena varma burkar och stäng locket omedelbart, eller i burkar för att frysa.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
    -Olle Lundberg
    %d bloggare gillar detta: