Loader

Äpple och champinjonstekt falukorv med paprika

2014-01-22
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Falukorv med pasta tror jag är något av det vanligaste middagsrätterna som finns i svenska hem, men med lite enkla medel och utan att det ska ta allt för mycket mer tid så blir det något helt annat.

Här är ett förslag på ett enkelt sätt att trolla till den tråkiga vardagsmiddagen, steker falukorven tillsammans med champinjoner, lök, paprika och äpple och serverar med lite grön sallad.

Ingredients

  • 500 gr Falukorv (strimlad)
  • 1 st Syrligt Äpple (strimlat)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 100 gr Champinjoner (skivade)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 150 gr sallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 6 portioner Pasta

Method

Step 1

Sätt på pastavatten och koka enligt anvisningarna på paketet

Step 2

Värm en panna och lägg i falukorven, lått den få lite färg och lägg i champinjoner och löken.

Step 3

När löken är mjuk lägg i äpple och paprika som inte ska bli mjukt utan bara ska bli varma

Step 4

Smaka av med lite salt och svartpeppar

Step 5

Lägg upp med sallad i botten sedan pasta och överst korvfräset

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: