Asiatisk krämig tomatsoppa med basilika och piri piri
2015-01-08- Cuisine: Asiatiskt
- Course: Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En härligt het tomatsoppa med lite annorlunda touch av sina härliga asiatiska toner, till soppan serverar du en klick creme fraiche och ett gott varmt bröd.
Ingredients
- 2 st 450gr brk krossad tomat av bra kvalitet
- 1 dl Kokosmjölk
- 1 dl grädde
- 3 dl Vatten
- 1/2 gul lök (hackad)
- 1 st vitlöksklyfta (hackad)
- 2 msk Tomatpuré
- 1 krm kaffirblad torkade
- 4 krm färsk Basilika hackad
- 2 st Grönsaksbuljongtärningar
- 1/2 - 1 st Piri Piri (hackad)
- 1 cm röd chili (hackad)
- 1/2 msk Muscavadosocker
- 15 ml vittvinsvinäger
- Olja
- Svartpeppar
- Salt
- 2 dl Creme fraiche
- Gott bröd
Method
Step 1
Använd en rejäl kastrull och värm lite olja, fräs sedan lök och vitlöken ordentlig, avsluta med att lägga i tomatpurén och fräsa lite till.
Step 2
Slå på vatten, krossad tomat, kokosmjölk, vinäger och grädde, lägg i buljongtärningarna, muscavadosocker, piri piri, chili, kaffirblad och basilika.
Step 3
Koka upp och låt det puttra i 10 - 15 minuter, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 4
Red av med maizenan utrörd i lite vatten, koka upp och servera med creme fraiche och bröd