Bacon och ägg med stekt potatis, tomat och mjuk purjolök
2013-02-06- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
En klassisk rätt som man äter som frukost, brunch, lunch, middag eller nattamat, själv åt jag det som en snabb och enkel middag som man gör fort.
Mängden man har är lite beroende på hur man äter det men här kommer en hint om mängd som en måltid, jag steker även lite tomat och purjolök som passar perfekt till.
Ingredients
- 400 gr Skivat bacon
- 800 gr Potatis (kokt och i bitar)
- Salt
- Svart peppar
- Paprika pulver
- Smör
- Rapsolja
- 3 st Tomter (skivade)
- 2 dm Purjolök (tunt skivad)
- 6 st Ägg
Method
Step 1
Värm upp en panna med smör och olja i, lägg i potatisen och krydda med salt, peppar samt paprikapulver, låt potatisen få fin färg och bli varm igenom
Step 2
Stek sedan baconet som man sedan lägger på lite hushållspapper för att fettet ska rinna av, lägg direkt i tomat samt purjolöken som får steka i fettet från baconet.
Step 3
Avsluta med äggen som är godast nystekta, lägg upp lite trevligt och servera