Baconlindad kycklingfilé på grillen med en syrlig pastasallad med melon och fetaost
2012-05-28- Cuisine: Medelhavet
- Course: Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Utrustad med en ny läcker limefärgad grill sedan igår kväll och som jag inte fått testa ännu, så kunde jag inte hålla mig från att grilla idag trots en del regnstänk och solen gömd bakom molnen. Här är en enkel kycklingfilé som kryddas väldigt simpelt med salt och svart peppar innan man virar en baconskiva runt och grillar försiktigt, serveras sedan med en syrlig pastasallad som innehåller både melon och läckra svenska grönsaker allt toppat med fetaost. Håller man koll på kycklingen så att den inte blir för varm och torr, så är sås helt överflödig till den här rätten som är riktigt saftig i sig.
Baconlindad kycklingfilé på grillen
– 800gram Svensk kycklingfilé mina var stora så jag delade dom längs med.
– 1pkt Bacon i skivor
– Salt
– Svart peppar
1. Salta och peppra kycklingen, vira sdan en baconskiva runt mitten på filén.
2. Lägg på grillen och grilla varsamt, när den nått 70° är den klar tänk på att den fortsätter stiga lite efter att man slutar grilla den så stoppa vid 68°
3 Skiva upp filén och servera med pastasalladen och fetaost ovanpå.
Syrlig pastasallad med melon
– 3/4 pkt Pasta kokas enligt anvisningarna och kylls ner med kallt vatten
– en kvarts Vattenmelon
– 1st knippe Rädisor skivade
– 2st Tomater i bitar
– 3st löka med blasten, strimlas och få med lite av den gröna blasten också
– 1/2st Lime
– Olivolja
– Svart peppar
– Salt
– 250gram Feta ost
1. Blanda pastan försiktigt med melon, rädisor, tomat och lök
2. Pressa i lime, salta och pepra, häll i lite olivolja och vänd försiktigt
3. Smaka av
4. Servera med kycklingen på och fetaosten smulad över allt.