Baconlindad nötfärsbiff med pestobulgur och hyvlad parmesan
2015-04-26- Cuisine: Internationell
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 25m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
En läcker och trevlig rätt som har mycket smaker i sin enkelhet, färsbiffen får sin sälta och smak av bacon och bulguren smaksätter vi med pesto, lök och morötter.
Ingredients
- 500 gr Nötfärs
- 8 skivor Bacon
- 3 dl Bulgur
- 1 st Banan schalottenlök (sivad i tunna halvmånar)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 1 st Morot (skivad i tunna halvmånar)
- Olivolja
- 3 msk Pesto
- 100 gr Parmesanost (hyvlad)
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Koka bulguren enligt förpackningen
Step 2
Blanda färsen med lite salt, svartpeppar och en msk olivolja
Step 3
Forma 4 st biffar av färsen, linda sedan 2 skivor bacon i ett kryssmönster runt varje biff
Step 4
Värm en panna med lite olivolja i, lägg i schalottenlök, vitlök och morotsskivorna och fräs allt tills det mjuknar, när bulguren är klar blanda i fräset med peston, vänd ordentligt och smaka av, håll varmt medan du steker biffarna
Step 5
Värm på pannan igen och stek pannbiffarna, krydda med svart peppar.
Step 6
Lägg upp bulguren, sedan biffarna ovanpå, smula parmesanost, ringla lite olivolja på och toppa gärna med något grönt, smaklig måltid