Loader

Baconlindad nötfärsbiff med pestobulgur och hyvlad parmesan

2015-04-26
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 25m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

En läcker och trevlig rätt som har mycket smaker i sin enkelhet, färsbiffen får sin sälta och smak av bacon och bulguren smaksätter vi med pesto, lök och morötter.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 8 skivor Bacon
  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Banan schalottenlök (sivad i tunna halvmånar)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 1 st Morot (skivad i tunna halvmånar)
  • Olivolja
  • 3 msk Pesto
  • 100 gr Parmesanost (hyvlad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt förpackningen

Step 2

Blanda färsen med lite salt, svartpeppar och en msk olivolja

Step 3

Forma 4 st biffar av färsen, linda sedan 2 skivor bacon i ett kryssmönster runt varje biff

Step 4

Värm en panna med lite olivolja i, lägg i schalottenlök, vitlök och morotsskivorna och fräs allt tills det mjuknar, när bulguren är klar blanda i fräset med peston, vänd ordentligt och smaka av, håll varmt medan du steker biffarna

Step 5

Värm på pannan igen och stek pannbiffarna, krydda med svart peppar.

Step 6

Lägg upp bulguren, sedan biffarna ovanpå, smula parmesanost, ringla lite olivolja på och toppa gärna med något grönt, smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Det är långt mellan kokkonst och näringsvetenskap, på samma sätt som det är långt mellan älskogskonst och insemination.
-Jens Bang
%d bloggare gillar detta: