Bakad potatis med krämig avokadoröra med linser och extra järn
2016-09-15- Cuisine: Internationell, Nyttigt, Svenskt
- Course: Huvudrätt, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Som uppfödd på 70 talet långt innan tacomyset på fredagar så kommer man ihåg den klassiska bakpotatisen i folie, och någon av de majonnäs baserade rörorna. Här kommer en remake av den klassiska stora potatisen, men vi skippar alla onyttiga röror och gör en krämig läckerhet med avokado som bas.
Skippa folien så blir potatisen bakad och inte kokt, samt du gör naturen en tjänst
Ingredients
- 6 - 8 Bakpotatisar
- 3 st Avokado
- 2 st Tomat (Hackad)
- 2 st Salladslökar (skivade)
- 1 dl Kokta linser
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1 msk Vitvinsvinäger
- 0,5 cm Röd chili (hackad)
- 1 näve Persilja (hackad)
- Olivolja
- Salt
- Svart peppar
- Parmesanost (riven)
Method
Step 1
Sätt ugnen på 220°, lägg potatisen på en plåt och picka potatisen lite med en kniv, ställ in plåten och låt den stå i ca 45 minuter
Step 2
Dela avokadon långs med och ta bort kärnan, ta ur köttet och lägg det i en skål, mosa det med en gaffel till en kräm med lite bitar i
Step 3
Lägg sedan i vinäger, chili, tomat, salladslök och vitlök, vänd allt ordentligt.
Step 4
Lägg i några droppar olivolja, salt, svartpeppar, persilja och linserna, rör om och smaka av röran.
Step 5
Kolla potatisarna med en sticka, det ska vara lätt att trycka in den i mitten och dra ut.
Step 6
När potatisen är klar öppna dem och lägg i röra, droppa lite olivolja, lägg på riven parmesan och dra några varv med svart pepparkvarnen.
posted by milla on 18 september, 2016
Åh vad länge sedan det var jag åt bakadpotatis denna röra måste jag bara testa
Ha det gott