Balsam och tomat brässerad fläkkotlett med hyvlad parmesan
2012-10-30- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Dagens middag går i lite murrigare höststuket också här med en ganska typisk Italiensk rätt, jag låter några benfria fläskkotletter bräsera i en mustig och syrlig sky.
Resultatet blir en trevlig kotlett som blir extra mör efter att fått koka i såsen en stund, till detta valde jag att servera ett jasminris men pasta och potatis går lika bra.
Ingredients
- 6 st Fläskkotletter utan ben (lätt utbankade)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 st Vitlök solo (hackad)
- 20 ml Tomatpuré
- Basilika
- Oregano
- 0,5 dl Balsamicovinäger
- 3 dl Vatten
- Salt
- Svart peppar
- En bit parmesan att hyvla
Method
Step 1
Börja med ge kotletterna en stekyta kryddade med salt och svart peppar
Step 2
Tomat, lök och vitlök fräses i en kastrull med lite olja, lägg i tomatpurén och fräs lite till
Step 3
Lägg i oregano, basilika och lite salt, slå sedan på balsamvinägern och låt det koka in i ca 2 minuter, slå sedan på vattnet och låt det koka upp och smaka av.
Step 4
Lägg i köttet och låt det bräsera i såsen i ca 20 minuter
Step 5
När det är gjort lägg upp köttet i ett djupare fat och slå skyn på, hyvla parmesan över allt och garnera med några gröna blad samt några varv med svartpeppar kvarnen.. servera sedan med det tillbehöret du valt och en sallad