Balsambräserad kycklingfilé med tomat, lök & fänkål på pasta botten
2014-04-17- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 50m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag fick jag lite trevliga Italienska vibbar till inspiration vilket resulterade i detta recept, där lassagneplattor gör den lite annorlunda och till en härlig kycklingrätt med sydländska toner.
Ingredients
- 4 st Kycklingfiléer (skivade)
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 st Gul lök (klyftad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 120 gr Fänkål (tunt skivad)
- 20 ml Balsamvinäger med fikonsmak
- 10 ml Flytande honung
- Chili flakes efter smak
- 15 ml Basilika (hackad)
- Salt
- Svartpeppar
- 100 gr parmesan (hyvlad)
- 6 st Lassagneplattor
- Riktigt god olivolja
- Ruccola
Method
Step 1
Sätt på vatten rikligt saltat till lasagneplattorna
Step 2
Stek kycklingfiléerna i lite olja, när de fått färg lägg i gul & vitlöken och fräs lite.
Step 3
Lägg sedan i tomat, fänkål och krydda med chili, salt och svartpeppar
Step 4
Häll i vinägern och honung, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 5 - 10 minuter, avsluta med att ha i basilika och smaka av.
Step 5
Koka lassagneplattorna i vattnet så de blir klara, häll försiktigt bort vattnet.
Step 6
Lägg en platta i botten på tallriken, lägg på kycklingen och röran från pannan, strö parmesan över, lägg en halv lassagneplatta rullad, toppa med lite ruccola, olivolja och nymald svartpeppar