Loader

Balsambräserad kycklingfilé med tomat, lök & fänkål på pasta botten

2014-04-17
  • Servings: 4
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 50m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Idag fick jag lite trevliga Italienska vibbar till inspiration vilket resulterade i detta recept, där lassagneplattor gör den lite annorlunda och till en härlig kycklingrätt med sydländska toner.

Ingredients

  • 4 st Kycklingfiléer (skivade)
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 120 gr Fänkål (tunt skivad)
  • 20 ml Balsamvinäger med fikonsmak
  • 10 ml Flytande honung
  • Chili flakes efter smak
  • 15 ml Basilika (hackad)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 gr parmesan (hyvlad)
  • 6 st Lassagneplattor
  • Riktigt god olivolja
  • Ruccola

Method

Step 1

Sätt på vatten rikligt saltat till lasagneplattorna

Step 2

Stek kycklingfiléerna i lite olja, när de fått färg lägg i gul & vitlöken och fräs lite.

Step 3

Lägg sedan i tomat, fänkål och krydda med chili, salt och svartpeppar

Step 4

Häll i vinägern och honung, lägg på ett lock och låt det puttra i ca 5 - 10 minuter, avsluta med att ha i basilika och smaka av.

Step 5

Koka lassagneplattorna i vattnet så de blir klara, häll försiktigt bort vattnet.

Step 6

Lägg en platta i botten på tallriken, lägg på kycklingen och röran från pannan, strö parmesan över, lägg en halv lassagneplatta rullad, toppa med lite ruccola, olivolja och nymald svartpeppar

 

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: