Loader

Balsamico bräserad lövbiff med mozzarella, tomat och lök

2013-11-13
  • Servings: 6
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 25m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En enkel vardagsrätt som är lite annorlunda med köttet som får bräsera lite i balsamvinäger, tillsammans med mozzarellan och tomaterna så blir det en härlig kombination.

Ingredients

  • 700g Lövbiff (strimlad)
  • 0,5dl Sojasås
  • 0,5dl Balsamicovinäger
  • 1dl Vatten
  • 15ml Flytande Honung
  • 150gr Mozzarella (Skivad)
  • 1st Gul lök (skivad)
  • 200gr Isbergssallad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • 900gr Potatis (Skivad)

Method

Step 1

Lägg potatisen på en plåt och ställ den i ugnen på 225° i ca 25 - 30 minuter.

Step 2

Blanda ihop soja, balsamico, vatten och honung

Step 3

Stek köttet i rapsolja och krydda med salt samt svart peppar, när köttet fått färg slå på balsamico blandningen och sätt på ett lock och låt det sedan puttra i ca 8-10 minuter.

Step 4

När potatisen är klar salta den och lägg upp den med isbergen i botten, potatisen, köttet, mozzarellan, lök och tomater avsluta sedan med att hälla skyn över allt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
    -Jean Anthelme Brillat-Savarin
    %d bloggare gillar detta: