Balsamico bräserad lövbiff med mozzarella, tomat och lök
2013-11-13- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 25m
Related Recipes:
En enkel vardagsrätt som är lite annorlunda med köttet som får bräsera lite i balsamvinäger, tillsammans med mozzarellan och tomaterna så blir det en härlig kombination.
Ingredients
- 700g Lövbiff (strimlad)
- 0,5dl Sojasås
- 0,5dl Balsamicovinäger
- 1dl Vatten
- 15ml Flytande Honung
- 150gr Mozzarella (Skivad)
- 1st Gul lök (skivad)
- 200gr Isbergssallad
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
- 900gr Potatis (Skivad)
Method
Step 1
Lägg potatisen på en plåt och ställ den i ugnen på 225° i ca 25 - 30 minuter.
Step 2
Blanda ihop soja, balsamico, vatten och honung
Step 3
Stek köttet i rapsolja och krydda med salt samt svart peppar, när köttet fått färg slå på balsamico blandningen och sätt på ett lock och låt det sedan puttra i ca 8-10 minuter.
Step 4
När potatisen är klar salta den och lägg upp den med isbergen i botten, potatisen, köttet, mozzarellan, lök och tomater avsluta sedan med att hälla skyn över allt.