Banan & kokos fritters
2013-11-03- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Med hjälp av Gordon Ramsay där jag hittat orginalreceptet är här en läcker dessert som är väldigt enkel att göra och trevligt Asieninspirerad, vi åt den här hemma efter en läcker Asiatisk soppa med blåmusslor och nudlar som ett perfekt avslut på middagen.
Tänk på! Att jobba med olja är lite farligt om man inte är försiktig, var koncentrerad håll koll på temperaturen och ha ett lock redo om det skulle börja brinna och använd aldrig vatten i oljan.
Ingredients
- 125g Vetemjöl
- 1tsk Bakpulver
- 75g Florsocker
- 25g Kokos riven
- 4st Bananer
- 1st Lime (finriv skalet)
- Strösocker
- Nypa Salt
- 1l Olja att fritera i
Method
Step 1
Blanda ihop mjöl, bakpulver, florsocker, salt och kokos i en bunke
Step 2
Mosa i bananerna ordentligt med en gaffel och se till att blanda allt väl, avsluta med att blanda i det rivna limeskalet
Step 3
Sätt på plast på bunken och låt den vila i ca 15 minuter i kylen
Step 4
Värm på oljan till ca 160°
Step 5
Ta två skedar och lägg i några klickar av smeten inte för många så att de fastnar i varandra eller kyler oljan, akta så att de inte fastnar i botten och vänd försiktigt på bollarna ibland för att få en jämn färg
Step 6
När färgen är fin och de flyter upp i oljan, ta ur dem och lägg upp bollarna på hushållspapper och strö lite strösocker på direkt så att sockret fastnar på
Step 7
När alla är klara låt de vila lite och ät sedan direkt gärna med pinnar, man kan även servera lite god glass till.