Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och paprikasky
2014-01-26- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Kyckling lårfilen tycker jag är ett otroligt gott och smakrikt kött på kycklingen, här har jag den i en trevlig kycklinggryta med en läcker tomat och paprikasky.
Ingredients
- 1 kg Kycklinglårfilé
- 1 st Gul lök (Klyftad)
- 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 2 st Tomater (hackade)
- 10 ml Torkad basilika
- 20 ml Honung flytande
- 30 ml Tomatpuré
- 1 dl Aijvar Relish
- Svart peppar
- Salt
- 2 dl Vatten
- 1 st Broccoli (i buketter)
- 1 st Röd paprika (strimlad)
- Rapsolja
- 6 Portioner råris tillagat enligt paketet
Method
Step 1
Fräs kycklingen i rapsolja i en större panna, låt den få lite färg runt om.
Step 2
Lägg i löken samt vitlöken och låt det fräsa med lite, krydda med salt, svart peppar och basilikan.
Step 3
Lägg i tomaterna, tomatpurén, honung och aijvar låt det fräsa lite, slå sedan på vattnet och låt det puttra i ca 8 minuter
Step 4
Lägg i broccolin vänd och låt det puttra i ca 5 minuter, lägg i paprikan som bara ska bli varm.
Step 5
Smaka av med salt och svart peppar, servera sedan rätten med rårisen och en sallad