Loader

Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och paprikasky

2014-01-26
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 50m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Kyckling lårfilen tycker jag är ett otroligt gott och smakrikt kött på kycklingen, här har jag den i en trevlig kycklinggryta med en läcker tomat och paprikasky.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 1 st Gul lök (Klyftad)
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 2 st Tomater (hackade)
  • 10 ml Torkad basilika
  • 20 ml Honung flytande
  • 30 ml Tomatpuré
  • 1 dl Aijvar Relish
  • Svart peppar
  • Salt
  • 2 dl Vatten
  • 1 st Broccoli (i buketter)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • Rapsolja
  • 6 Portioner råris tillagat enligt paketet

Method

Step 1

Fräs kycklingen i rapsolja i en större panna, låt den få lite färg runt om.

Step 2

Lägg i löken samt vitlöken och låt det fräsa med lite, krydda med salt, svart peppar och basilikan.

Step 3

Lägg i tomaterna, tomatpurén, honung och aijvar låt det fräsa lite, slå sedan på vattnet och låt det puttra i ca 8 minuter

Step 4

Lägg i broccolin vänd och låt det puttra i ca 5 minuter, lägg i paprikan som bara ska bli varm.

Step 5

Smaka av med salt och svart peppar, servera sedan rätten med rårisen och en sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    “Citatet”
    Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
    -Italiensk ordspråk
    %d bloggare gillar detta: