Basilika doftande kycklinglårfilé i en tomat och linsgryta med fänkål och en bönpasta
2015-05-21- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag har jag haft besök av ett litet reportageteam från vår länstidning VLT som ville ha med mig i ett litet reportage, av rekvisitan från besöket har jag idag gjort en härligt somrig kycklinggryta med en fräsh tomatbas, fänkål och härliga linser som vi serverar med en nyttig bönpasta.
Ingredients
- 1 kg Kycklinglårfilé
- 2 st Schalotten lökar (tunnt skuren)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 3 st Tomater (tärnade)
- 0,7 dl vatten
- 1 dl Röda linser
- 3 msk Äppelcidervinäger
- 100 gr Fänkål färsk (tunnt strimlad)
- 1,5 msk Tomatpuré
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
- 1 kruka Basilika
Method
Step 1
Värm en panna med lite rapsolja och stek kycklinginnerfiléerna så det får färg runt om, salta och peppra ordentligt.
Step 2
Lägg kycklingen i en gryta och när allt är stekt lägg i löken i pannan med lite olja fräs lite innan du lägger i tomat och strimlar en liten näve basilika i.
Step 3
Fräs allt lite och slå på vattnet som bara ska koka upp, häll i allt i grytan och tillstätt tomatpurén och vinägern, vänd försiktigt.
Step 4
Låt allt puttra under ett lock i ca 15 minuter, smaka av med lite salt, svartpeppar och lägg i linserna, låt det sedan puttra i 15 minuter till under lock. Sätt på pasta vatten
Step 5
Lägg i fänkålen och börja koka bönpastan när det är ca 5 minuter kvar på koktiden på kyckling grytan.
Step 6
Koka pastan, smaka av grytan och avsluta med att vända i en rejäl näve basilika.
Step 7
Lägg upp allt snyggt och njut av middagen med en god sallad..