Loader

Basilika och rödvinssmör

2012-07-14
  • Servings: 10
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Jag serverar nästan alltid mitt smör ljummet till maten, har lite svårt attt lägga på något kylskåpskallt på varm mat, här är ett recept med rött vin och färsk basilika.

Ingredients

  • 1 dl Rött vin
  • 1 dl Vatten
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 20 ml färsk Basilika (hackad)
  • Salt
  • 100 gr Smör

Method

Step 1

Koka ihop vatten, vin, basilika och vitlöken tills det är ca 1-2 msk

Step 2

Smält smöret i reduktionen och krydda med salt

Step 3

Smaka av och servera smöret ljummet

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Jag älskar svensk mat, speciellt spaghetti, kebab och pizza.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: