Loader

Basilikadoftande tagliatelle i all enkelhet med chorizo, parmesan, paprika och lite vitlök

2014-02-24
  • Servings: 3
  • Prep Time: 5m
  • Cook Time: 10m
  • Ready In: 15m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Vardagen är ibland tuff att få ihop när det kommer till middagen, här är ett enkelt snabbt och läckert recept som tar max 15 minuter att göra.

Ingredients

  • 250 gr Färsk Tagliatelli
  • 200 gr Chorizo (slantad)
  • 1 st Röd Paprika (i bitar)
  • 1/2 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 30 ml Färsk hackad basilika
  • 0,5 - 1 dl Grovriven parmesanost
  • Svart peppar
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på vattnet till pasta, och salta det rejält, lägg i pastan när vattnet kokar upp och koka enligt anvisningarna

Step 2

Värm en panna rejält med lite rapsolja i lägg i lök, paprika och vitlöken som får fräsa lite, lägg sedan i korven och låt allt fräsa en liten stund så att löken blir mjuk.

Step 3

När pastan är klar häll av vattnet ordentligt, häll på allt från pannan och lägg i basilika samt parmesanosten.

Step 4

Lägg upp på ett fat eller tallrik och garnera med lite parmesan och basilika toppa med några varv med svartpepparkvarnen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients: ,

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Att äta är magens behov, att dricka är själens.
    -Claude Tillier
    %d bloggare gillar detta: