Basilikadoftande tagliatelle i all enkelhet med chorizo, parmesan, paprika och lite vitlök
2014-02-24- Cuisine: Medelhavet
- Course: Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 3
- Prep Time: 5m
- Cook Time: 10m
- Ready In: 15m
Related Recipes:
Vardagen är ibland tuff att få ihop när det kommer till middagen, här är ett enkelt snabbt och läckert recept som tar max 15 minuter att göra.
Ingredients
- 250 gr Färsk Tagliatelli
- 200 gr Chorizo (slantad)
- 1 st Röd Paprika (i bitar)
- 1/2 st Gul lök (klyftad)
- 2 st Vitlöksklyftor (hackade)
- 30 ml Färsk hackad basilika
- 0,5 - 1 dl Grovriven parmesanost
- Svart peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Sätt på vattnet till pasta, och salta det rejält, lägg i pastan när vattnet kokar upp och koka enligt anvisningarna
Step 2
Värm en panna rejält med lite rapsolja i lägg i lök, paprika och vitlöken som får fräsa lite, lägg sedan i korven och låt allt fräsa en liten stund så att löken blir mjuk.
Step 3
När pastan är klar häll av vattnet ordentligt, häll på allt från pannan och lägg i basilika samt parmesanosten.
Step 4
Lägg upp på ett fat eller tallrik och garnera med lite parmesan och basilika toppa med några varv med svartpepparkvarnen