Blåbär och hallonpaj med crust täcke
2012-09-02- Yield: 1 paj
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En läcker paj med hallon och blåbär som får ett läckert crust täcke, eftersom vi inte är några socker fantaster i familjen så är vi lite försiktiga med sockret i pajen.
Till den här serverar man gärna glass eller en god vaniljsås till..
Pajdegen
75 gr Smör
2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 ägg
1. Blanda samtliga ingredienser till en deg
2. Tryck ut degen i en pajform
3. Förgrädda pajen på 175 i ca 15 – 20 minuter tills degen är torr
Fyllning
300 gr Blåbär hallon
1 msk balsamvinäger
2,5 msk Potatismjöl
2 msk Vaniljsocker
1. Blanda samtliga ingredienser försiktigt så att bären är lite hela
Havrecrust
75 gr smör
2,5 dl havregryn
1 dl Socker
1. Jobba ihop allt ordentligt
Sista handen
1. Lägg fyllningen i pajen
2. Smula crusten på
3. Ställ in i ugnen på 200 i 10 minuter
4. Sedan sätt på grill funktionen på grillen och låt pajen få ett hårt täcke på toppen
5. Servera med glass eller vaniljsås