Blomkål och potatis gratinerad med västerbottenost och serverat med sesamstekt fläskkotlett
2012-10-01- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
I helgen vart det lite härlig närodlad och kanon fin blomkål inköpt på bondens marknad som var i city, denna blomkål tillagade jag idag som en enkel ugnsrätt som man kan servera som en komplett vegetarisk måltid eller med lite kött på sidan om.
Ingredients
- 2 st Blomkålshuvuden (i bitar)
- 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
- 3 st Tomater (tärnade)
- Salt
- Svart peppar
- 150 gr Västerbottenost (grov riven)
- 3 dl Grädde
- 800 gr Kotlett (strimlad)
- 20 ml Sesamfrön
- Salt
- Peppar
- Rapsolja
Method
Step 1
Smörj en stor ugnsform och lägg i blomkålen samt potatisen, salta, peppra och blanda allt väl
Step 2
Strö tomaterna ovanpå och sedan strö på västerbottensosten
Step 3
Häll grädden på och ställ in i ugnen på 200° i ca 45 - 55 minuter, potatisen ska bli mjuk och allt fin färg
Step 4
Peppra och salta det strimlade köttet och blanda sedan det med sesamfröna, stek det sedan i varm olja
Step 5
När blomkålen och potatisen är klar är det bara att servera allt