Bönspaghetti med tomatiserade belugalinser och svart sesampanerad fetaostbiff
2015-05-15- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Här är ett lite klimatsmart recept där vi drar ner på köttmängden på färsbiffen med fetaost och sitt smarriga sesamfrötäcke för att fylla på med goda smakrika linser, till så serverar vi den goda och spännande bönpastan i form av spaghetti från Risenta.
Visste du att från 1960 till 2006 har vår köttkonsumtion ökat med hela 70%?
Ingredients
- 1 pkt Bönpasta Spaghetti
- 400 gr Nötfärs
- 150 gr Feta ost
- 1,5 dl Svarta sesamfrön
- 2 dl svarta Belugalinser
- 0,5 st Gul lök
- 0,5 dl Tomatpuré
- 15 ml Honung
- 250 gr Cocktailtomater (Halvor)
- 2 cm Röd chili (hackad)
- 1 msk Vittvinsvinäger
- 1 näve Basilika
- 1,5 dl Vatten
- Svart peppar
- Olivolja
Method
Step 1
Börja med att koka belugalinserna enligt anvisningarna på förpackningen
Step 2
När de är klara häll av vattnet och skölj linserna lite
Step 3
Sätt ugnen på 180° samt börja koka saltat vatten till pastan
Step 4
Blanda färsen med fetaost, svart peppar, salt och 2 msk olivolja
Step 5
Forma 5 lika stora biffar, vänd dem i sesamfröna och stek försiktigt på medelvärme i lite olja
Step 6
Låt biffarna bara få färg runt om och lägg upp dem på ett fat och ställ in i ugnen i ca 15 - 20 minuter.
Step 7
Värm en panna och fräs sedan löken mjuk, lägg i tomatpuré, chili och vinäger fräs lite till och lägg i linser, basilika och honung. Vänd allt försiktigt och häll i vatten och cocktailtomater som får puttra lite tills det får lite sky konsistens, smaka av med salt och svart peppar.
Step 8
Koka sedan pastan enligt förpackning och servera sedan den med en biff, rejält med smarriga linser och avsluta med en grön basilikakvist på toppen