Bourbon glazed pork collar with tomato & potato salad
2014-07-09- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Grill, Huvudrätt
- Skill Level: Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Här är ett recept på en härligt smakrik svensk karré med sin sötstarka bourbon glaze som ger en härlig yta, sedan serverat med en trevlig potatissallad med tomat och sesamfrö för att de salladen en nöttigare smak samt ett enkelt vitlöksmör
Bourbon är en typ av amerikansk whiskey, destillerad på majs. Namnet kommer av Bourbon county i Kentucky, USA, där den först namngavs.
Ingredients
- 6 st rejäla skivor svensk Karré
- 1 dl Bourbon whiskey
- 1 dl Apelsinmarmelad
- 2 - 3 cm Röd chili (hackad)
- 15 ml olija
- 15 ml flytande Honung
- 1 kg Kokt & kall färskpotatis (delad)
- 3 st Tomater (hackad)
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- 30 ml Vittvinsvinäger
- 30 ml Tomatpuré
- 15 ml Olivolja
- 30 ml Sesamfrön
- 1 näve baby blads sallad
- 100 gr Smör
- 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
- Salt
- Svartpeppar
Method
Step 1
Gör glazen genom att blanda ihop bourbon, tomatpuré, apelsinmarmelad, honung, chili, olja, salt och svartpeppar, låt det dra i ca 20 - 30 min
Step 2
Tänd grillen
Step 3
Blanda ihop tomaterna med 2 pressade vitlöksklyftor, vittvinsvinäger, tomatpuré, olivolja, salt samt svart peppar, blanda ordentligt
Step 4
Vänd i sallad och potatisen försiktigt men väl, låt det stå i rumstemperatur sedan
Step 5
Smält smöret och blanda i två pressade vitlöksklyftor, lite salt och svartpeppar (jag serverar gärna inte kallt smör på varmt kött)
Step 6
Grilla nu karrén helt utan kryddor, låt den få färg på bägge sidorna.
Step 7
Pensla sedan på glazen och lägg på grillens lock, efter ett tag öppna locket och vänd för att pensla på nästa sida stäng locket igen, det är bra att det rinner ner lite glaze på glöden och skapar mer rök som ger smak, fortsätt att vända och pensla tills glazen är slut.
Step 8
Nu är det bara att lägga upp allt trevligt och njuta av en god middag 🙂