Loader

Bourbon glazed pork collar with tomato & potato salad

2014-07-09
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 60m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Här är ett recept på en härligt smakrik svensk karré med sin sötstarka bourbon glaze som ger en härlig yta, sedan serverat med en trevlig potatissallad med tomat och sesamfrö för att de salladen en nöttigare smak samt ett enkelt vitlöksmör

Bourbon är en typ av amerikansk whiskey, destillerad på majs. Namnet kommer av Bourbon county i KentuckyUSA, där den först namngavs.

Ingredients

  • 6 st rejäla skivor svensk Karré
  • 1 dl Bourbon whiskey
  • 1 dl Apelsinmarmelad
  • 2 - 3 cm Röd chili (hackad)
  • 15 ml olija
  • 15 ml flytande Honung
  • 1 kg Kokt & kall färskpotatis (delad)
  • 3 st Tomater (hackad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 30 ml Vittvinsvinäger
  • 30 ml Tomatpuré
  • 15 ml Olivolja
  • 30 ml Sesamfrön
  • 1 näve baby blads sallad
  • 100 gr Smör
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Gör glazen genom att blanda ihop bourbon, tomatpuré, apelsinmarmelad, honung, chili, olja, salt och svartpeppar, låt det dra i ca 20 - 30 min

Step 2

Tänd grillen

Step 3

Blanda ihop tomaterna med 2 pressade vitlöksklyftor, vittvinsvinäger, tomatpuré, olivolja, salt samt svart peppar, blanda ordentligt

Step 4

Vänd i sallad och potatisen försiktigt men väl, låt det stå i rumstemperatur sedan

Step 5

Smält smöret och blanda i två pressade vitlöksklyftor, lite salt och svartpeppar (jag serverar gärna inte kallt smör på varmt kött)

Step 6

Grilla nu karrén helt utan kryddor, låt den få färg på bägge sidorna.

Step 7

Pensla sedan på glazen och lägg på grillens lock, efter ett tag öppna locket och vänd för att pensla på nästa sida stäng locket igen, det är bra att det rinner ner lite glaze på glöden och skapar mer rök som ger smak, fortsätt att vända och pensla tills glazen är slut.

Step 8

Nu är det bara att lägga upp allt trevligt och njuta av en god middag 🙂

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
    -Richard Kline
    %d bloggare gillar detta: