Loader

Broccoli och blomkålssoppa med luftikus och västerbottenost

2012-09-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 55m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så testade jag min nya mixer för första gången när jag gjorde soppan, den var en fröjd att använda och soppan fick en härlig konsistens.

Soppan som för övrigt var en läcker grönsakssoppa med broccoli och blomkål med lite grädde i, toppad sedan med lite luftikus en tysk luftorkad skinka och västerbottenost.

Ingredients

  • 1st Broccolihuvud (i bitar spara några buketter)
  • 1 st Blomkålshuvud (i bitar spara några buketter)
  • 1,5 L Vatten
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 30 ml Rapsolja av finare typ
  • 1 dl Grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 gr Västerbottenost (grov riven)
  • 150 gr lufttorkad skinka (strimlad)

Method

Step 1

Lägg all blomkål och broccoli i en kastrull med vatten, men dom små huvudena lägger du i en liten kastrull och kokar separat med lite salt och vatten.

Step 2

Medan det kokar upp i den stora kastrullen lägger man i vinäger, rapsolja samt lite salt och svart peppar, låt det sedan koka ordentligt tills grönsakerna mjuknat slå då på grädden

Step 3

Sedan är det dags att använda en mixer antingen en stor som jag använde, eller en handmixer som också mixar soppan fint. Kör ordentligt så att den blir ganska slät, om du har en stor mixer slå tillbaka soppan i kastrullen.

Step 4

Smaka av soppan ordentligt med salt och svartpeppar, koka upp den så att den är ordentligt varm lägg i dom små buketterna som du kokat seperat och servera sedan soppan med den strimlade skinkan och västerbottenosten

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: