Bruschetta med pesto, mozzarella, basturökt skinka allt toppat med en syrlig tomat och melonsallad
2015-06-12- Servings: 4
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
En härlig sommarrätt som passar perfekt som en lättare middag eller i lite mindre upplaga som en god förätt, en läcker bruchetta som serveras på ett klassiskt Italiensk sätt men med en Svensk tvist.
I det här receptet så har jag mängd anpassad för en huvudrätt, om du vill göra en eller förätt så anpassar du mängden presis så som du vill 🙂
Ingredients
- Vit franska av medelhavstyp
- Pesto
- 1 ask Blandade cocktailtomater (delade)
- 100 gr Vattenmelon (tärnad)
- Olivolja
- Balsamvinäger
- Honung
- Basilika
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 8 skivor Basturökt skinka utesluts om du vill ha tätten vegetarisk
- 1 dl Solrosfrön
- 2 st Mozzarella (12 skivor)
Method
Step 1
Blanda 3 msk Olivolja med 2 msk Balsamicovinäger och 1 tsk honung i en bunke
Step 2
Lägg i melon och cocktailtomaterna, ca 1 dl mindre basilika blad och lite flingsalt, lått allt bli rumstempererat innan servering
Step 3
Skiva brödet i l4 ite större skivor på snedden på limpan.
Step 4
Värm en panna med olivolja och stek brödet på bägge sidorna
Step 5
Ta ur brödet ur pannan och ta bort pannan från värmen, lägg i solrosfröna och lät dem efterrosta på värmen i eftervärmen i pannan.
Step 6
Lägg en näve sallad på fyra tallrikar lägg brödet på salladen och bred ett lager pesto på varje brödbit,
Step 7
Sedan 3 skivor mozzarella, dela upp melon och cocktailtomaterna på alla tallrikar, glöm inte att även dela upp marinaden,
Step 8
Lägg på 2 skivor skinka på varje tallrik, strö solrosfröna på bruscettan och dra några varv med svartpepparkvarnen , servera direkt och njut av en härlig tallrik sommar .-)