Loader

Bruschetta med pesto, mozzarella, basturökt skinka allt toppat med en syrlig tomat och melonsallad

2015-06-12
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En härlig sommarrätt som passar perfekt som en lättare middag eller i lite mindre upplaga som en god förätt, en läcker bruchetta som serveras på ett klassiskt Italiensk sätt men med en Svensk tvist.

I det här receptet så har jag mängd anpassad för en huvudrätt, om du vill göra en eller förätt så anpassar du mängden presis så som du vill 🙂

Ingredients

  • Vit franska av medelhavstyp
  • Pesto
  • 1 ask Blandade cocktailtomater (delade)
  • 100 gr Vattenmelon (tärnad)
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Honung
  • Basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 8 skivor Basturökt skinka utesluts om du vill ha tätten vegetarisk
  • 1 dl Solrosfrön
  • 2 st Mozzarella (12 skivor)

Method

Step 1

Blanda 3 msk Olivolja med 2 msk Balsamicovinäger och 1 tsk honung i en bunke

Step 2

Lägg i melon och cocktailtomaterna, ca 1 dl mindre basilika blad och lite flingsalt, lått allt bli rumstempererat innan servering

Step 3

Skiva brödet i l4 ite större skivor på snedden på limpan.

Step 4

Värm en panna med olivolja och stek brödet på bägge sidorna

Step 5

Ta ur brödet ur pannan och ta bort pannan från värmen, lägg i solrosfröna och lät dem efterrosta på värmen i eftervärmen i pannan.

Step 6

Lägg en näve sallad på fyra tallrikar lägg brödet på salladen och bred ett lager pesto på varje brödbit,

Step 7

Sedan 3 skivor mozzarella, dela upp melon och cocktailtomaterna på alla tallrikar, glöm inte att även dela upp marinaden,

Step 8

Lägg på 2 skivor skinka på varje tallrik, strö solrosfröna på bruscettan och dra några varv med svartpepparkvarnen , servera direkt och njut av en härlig tallrik sommar .-)

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: