Loader

Bruschetta med pesto, mozzarella, basturökt skinka allt toppat med en syrlig tomat och melonsallad

2015-06-12
  • Servings: 4
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 15m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En härlig sommarrätt som passar perfekt som en lättare middag eller i lite mindre upplaga som en god förätt, en läcker bruchetta som serveras på ett klassiskt Italiensk sätt men med en Svensk tvist.

I det här receptet så har jag mängd anpassad för en huvudrätt, om du vill göra en eller förätt så anpassar du mängden presis så som du vill 🙂

Ingredients

  • Vit franska av medelhavstyp
  • Pesto
  • 1 ask Blandade cocktailtomater (delade)
  • 100 gr Vattenmelon (tärnad)
  • Olivolja
  • Balsamvinäger
  • Honung
  • Basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 8 skivor Basturökt skinka utesluts om du vill ha tätten vegetarisk
  • 1 dl Solrosfrön
  • 2 st Mozzarella (12 skivor)

Method

Step 1

Blanda 3 msk Olivolja med 2 msk Balsamicovinäger och 1 tsk honung i en bunke

Step 2

Lägg i melon och cocktailtomaterna, ca 1 dl mindre basilika blad och lite flingsalt, lått allt bli rumstempererat innan servering

Step 3

Skiva brödet i l4 ite större skivor på snedden på limpan.

Step 4

Värm en panna med olivolja och stek brödet på bägge sidorna

Step 5

Ta ur brödet ur pannan och ta bort pannan från värmen, lägg i solrosfröna och lät dem efterrosta på värmen i eftervärmen i pannan.

Step 6

Lägg en näve sallad på fyra tallrikar lägg brödet på salladen och bred ett lager pesto på varje brödbit,

Step 7

Sedan 3 skivor mozzarella, dela upp melon och cocktailtomaterna på alla tallrikar, glöm inte att även dela upp marinaden,

Step 8

Lägg på 2 skivor skinka på varje tallrik, strö solrosfröna på bruscettan och dra några varv med svartpepparkvarnen , servera direkt och njut av en härlig tallrik sommar .-)

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

“Citatet”
Korvgubbes problembarn: vurstingar.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: