Loader

Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker

2014-06-16
  • Servings: 4
  • Prep Time: 10m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 30m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Här är ett vegetariskt middags allternativ som är smidigt och går fort att göra, basen är bulgur som sedan serveras med grönsaker som steks lätt och får en sista fräsning med fräsch citronjuice

Den här rätten fungerar även utmärk som ett tillbehör till det grillade 🙂

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1/2 st Zucchini (i bitar)
  • 1 st gul Paprika (i bitar)
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 200 gr Cocktailtomater (delade)
  • 1 st Mozzarella ost (i bitar)
  • 1 st Citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Svart peppar
  • Grön kvist att garnera med..

Method

Step 1

Koka bulguren enligt anvisningen på paketet

Step 2

Värm en panna med lite olja i när den är varm lägg i alla grönsakerna utom tomaten, när grönsakerna fått färg pressa i juicen av en halv citron och lägg i tomaten.

Step 3

Låt bara tomaten bli lite ljummen, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 4

Lägg upp bulguren i botten av ett fat, lägg på grönsaksblandningen, mozzarella osten och gör lite bitar av citronen som är kvar att lägga på avsluta med lite olivolja, svartpeppar och en grön kvist..

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Engelsmännen har uppfunnit middagstalen för att man ska glömma deras mat.
-Pierre Daninos
%d bloggare gillar detta: