Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker
2014-06-16- Cuisine: Medelhavet
- Course: Tillbehör, Vegetarisk
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 10m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 30m
Related Recipes:
Här är ett vegetariskt middags allternativ som är smidigt och går fort att göra, basen är bulgur som sedan serveras med grönsaker som steks lätt och får en sista fräsning med fräsch citronjuice
Den här rätten fungerar även utmärk som ett tillbehör till det grillade 🙂
Ingredients
- 3 dl Bulgur
- 1/2 st Zucchini (i bitar)
- 1 st gul Paprika (i bitar)
- 1 st Rödlök (hackad)
- 200 gr Cocktailtomater (delade)
- 1 st Mozzarella ost (i bitar)
- 1 st Citron
- Olivolja
- Salt
- Svart peppar
- Grön kvist att garnera med..
Method
Step 1
Koka bulguren enligt anvisningen på paketet
Step 2
Värm en panna med lite olja i när den är varm lägg i alla grönsakerna utom tomaten, när grönsakerna fått färg pressa i juicen av en halv citron och lägg i tomaten.
Step 3
Låt bara tomaten bli lite ljummen, smaka av med salt och svartpeppar.
Step 4
Lägg upp bulguren i botten av ett fat, lägg på grönsaksblandningen, mozzarella osten och gör lite bitar av citronen som är kvar att lägga på avsluta med lite olivolja, svartpeppar och en grön kvist..