Burger italiano della famiglia/Familjens italienska hamburgare
2013-04-06- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:05 h
Related Recipes:
Dags för säsongen första grillade hamburgare idag med en väldigt Italien inspirerad variant, jag serverar den smakrika hamburgare mellan en delad ciabatta tillsammans med lökmarinerad tomat, mozzarella, sallad och en läcker dressing med basilika och parmesan.
Dressingen och löken bör man göra någon timme innan servering, så att de får dra ordentligt och smaka ännu bättre.
Hamburgaren har du receptet till här, krydda gärna den även med lite vitlök.
Ingredients
- 3 dl Creme Fraiche
- 15 ml Flytande hunung
- 0,5 dl Riven parmesan
- 5 ml Vittvinsvinäger
- 15 ml Tomatpuré
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- Basilika
- Salt
- Svart peppar
- 3 st Tomater (skivade)
- 1 st Gul lök (tunt skivad)
- 20 ml Olivolja
- 20 ml Vittvinsvinäger
- Salt
- Svart peppar
- 6 st Ciabatta
- Mixad sallad
- Färska basilikablad
- 2 st Mozzarellaostar (skivade)
- 900 gr Potatis (Tvättade och skivad i pommes storlek)
Method
Step 1
Blanda dressingen genom att i en bunke hälla i creme fraiche, honung, parmesan, 5 ml vinäger, tomatpurén, vitlöken och basilika, blanda allt ordentligt och väl för att avsluta med att smaka av med salt samt svart peppar, låt den sedan dra en stund
Step 2
Nu gör vi i ordning löken och tomaterna genom att försiktigt vända lök samt tomat i olivoljan och vinägern som är kvar, smaka av med salt och svart peppar, låt sedan detta dra en stund.
Step 3
Värm ugnen till 220° och tänd grillen
Step 4
Lägg potatisen på en plåt med lite rapsolja och ställ in den i varm ugn i ca 40 - 45 minuter eller den fått fin färg.
Step 5
Grilla hamburgarna nästan färdiga, lägg på mozzarellan och ställ dom på sidan om glöden och sätt på locket så att osten får smälta lite.
Step 6
Grilla sedan ciabattan så att den blir varm.
Step 7
Dela ciabattan och lägg lite dressing på botten, salladsmix, hamburgaren med mozzarella, lökmarinerade tomaten och några basilikablad avsluta med lite dressing på toppbrödet som läggs på sist.