Chevregratinerad laxfilé i dill- och hummergräddsky
2013-01-27- Cuisine: Internationell
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 8 - 10
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Lax är en riktigt god och enkel råvara tycker jag men som man ska vara försiktigt med, för blir den torr så är den inte god. Idag så gjorde jag en ugnsvariant som vart klar samtidigt som min rostade potatis, att göra både såsen och fisken i samma form samtidigt tycker jag är ett bra sätt att förenkla middagen samtidigt som man får en riktigt god sås när den får smak av fisken också.
Receptet på rostad potatis hittar du här..
Ingredients
- 1 st Laxfilésida (urbenad)
- 1 st Liten chevreost (skalad & skivad)
- 1 st Citron (skivad)
- 1 st Röd snackpaprika (skivad)
- Örtsalt
- 2 dl Grädde
- 10 ml Tomatpuré
- 15 ml Hummerfond
- 10 ml Dill (hackad)
- Svart peppar
Method
Step 1
Lägg filén i en ugnsform, om den inte får plats dela den på mitten och lägg det tjocka utåt.
Step 2
Salta laxen med örtsalt, lägg på chevreosten, paprikan och på toppen citronskivorna.
Step 3
Blanda grädde, tomatpurén, hummerfond, dill och några varv med pepparkvarnen
Step 4
Häll blandningen runt laxen och ställ in den i varm ugn på 200° i ca 30 - 35 minuter, om du rostar potatis till så har du ställt in den först i ca 10 minuter högt upp i ugnen. Laxen ställer man sedan nedanför..
Step 5
När det puttrar i formen och laxen delar sig när man trycker på den så tar man ut den, bara att ställa fram och äta...