Chevrespetsad pannbiff bräserad i läcker vin och tomatsky
2012-12-29- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 60m
- Ready In: 1:20 h
Related Recipes:
En läcker pannbiff med smak av chevren som jag har i pannbiffen tillsammans med tomat och lite lök, sedan får dom efter stekningen bräsera i en smakrik sky med vin, tomat och creme fraiche.
Till detta rostade jag lite potatis väldigt enkelt och fort som gav mig en trevlig lördagsrätt, tillsammans med en god sallad så är middagen snart klar…
Ingredients
- 800 gr Köttfära
- 2 st Tomater (tärnade)
- 1 st Gul lök (hackad)
- 100 gr Chevreost (skuren i tärningar)
- Salt
- Svart peppar
- 2 dl Rött vin
- 2 dl Vatten
- 15 ml Honung
- 20 ml Kalvfond
- 20 ml Tomatpuré
- 2 dl Creme fraiche
- Salt
- Peppar
Method
Step 1
Blanda köttfärsen med tomater, lök och chevre, blanda ordentligt och krydda med salt och svart peppar
Step 2
Provstek en bit och när du är nöjd forma biffar som steks, gärna i en panna med lock till brässeringen sedan.
Step 3
När biffarna har fått färg på bägge sidorna, ta ur dom ur pannan
Step 4
Slå i vinet och vattnet i pannan tillsammans med tomatpuré, honung och fond låt det koka upp och puttra lite
Step 5
Lägg i creme fraichen som får smälta under omrörning, smaka av skyn och lägg sedan i pannbiffarna igen och sätt på ett lock.
Step 6
Sänk värmen och låt det puttra i ca 10 - 15 minuter
Step 7
Servera pannbiffarna i skyn med potatis och en trevlig sallad