Loader

Chevrespetsad pannbiff bräserad i läcker vin och tomatsky

2012-12-29
  • Servings: 6
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 60m
  • Ready In: 1:20 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

En läcker pannbiff med smak av chevren som jag har i pannbiffen tillsammans med tomat och lite lök, sedan får dom efter stekningen bräsera i en smakrik sky med vin, tomat och creme fraiche.

Till detta rostade jag lite potatis väldigt enkelt och fort som gav mig en trevlig lördagsrätt, tillsammans med en god sallad så är middagen snart klar…

Recept på rostad potatis

Ingredients

  • 800 gr Köttfära
  • 2 st Tomater (tärnade)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 100 gr Chevreost (skuren i tärningar)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 2 dl Rött vin
  • 2 dl Vatten
  • 15 ml Honung
  • 20 ml Kalvfond
  • 20 ml Tomatpuré
  • 2 dl Creme fraiche
  • Salt
  • Peppar

Method

Step 1

Blanda köttfärsen med tomater, lök och chevre, blanda ordentligt och krydda med salt och svart peppar

Step 2

Provstek en bit och när du är nöjd forma biffar som steks, gärna i en panna med lock till brässeringen sedan.

Step 3

När biffarna har fått färg på bägge sidorna, ta ur dom ur pannan

Step 4

Slå i vinet och vattnet i pannan tillsammans med tomatpuré, honung och fond låt det koka upp och puttra lite

Step 5

Lägg i creme fraichen som får smälta under omrörning, smaka av skyn och lägg sedan i pannbiffarna igen och sätt på ett lock.

Step 6

Sänk värmen och låt det puttra i ca 10 - 15 minuter

Step 7

Servera pannbiffarna i skyn med potatis och en trevlig sallad

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
    -Christoph Martin Wieland
    %d bloggare gillar detta: