Chili och citrongratinerad laxfilé
2013-03-30- Servings: 6-8
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
En smakrik och läcker lax som sköter sig själv i ugnen samtidigt som man kan ägna sig åt gästerna, denna variant gjorde vi hemma hos min äldsta son när vi åt vår första familjemiddag i nya lägenheten.
Till denna serverade vi denna kalla romsås och kokt potatis, gör romsåsen lite innan så att den hinner dra lite och börja koka potatisen innan du ställer laxen i ugnen.
Ingredients
- 1 st Laxfilésida (urbenad)
- 4 st Citroner
- 1/2 Röd Chili (hackad)
- 3 Vitlöksklyftor (pressade)
- 1/2 msk Farinsocker
- 1 dl Rapsolja
- Salt
- Svart peppar
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och lägg laxen på en plåt
Step 2
Lägg juicen av två av citronerna, rapsoljan, vitlök, chili, farinsocker, salt samt svartpeppar i en shaker eller burk med lock.
Step 3
Skaka allt ordentligt och pensla på laxen, spara ca 1/2 dl till senare
Step 4
Skiva de två återstående citronerna och lägg runt laxen på plåten, ställ in fisken i ugnen i 20 minuter.
Step 5
Sätt ugnen på grill och ta ut plåten, pensla på det sista av marinaden och ställ in fisken i ugnen i 6 - 10 minuter tills den får färg.
Step 6
Ta ur laxen och garnera med lite grönt och servera med såsen från ovan, kokt potatis och en god sallad