Chili poppers
2012-09-21- Cuisine: Internationell
- Course: Tillbehör, Vegetarisk
- Skill Level: Lätt, Medel
- Yield: 24
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 15m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Ett perfekt litet snacks som passar perfekt till fördrinken eller kanske en öl på kvällen, väldigt enkel att göra även om det kan tyckas vara lite pyssel.
Ingredients
- 12 st Chili i önskad styrka
- 250 gr Färskost
- 9 st Filodegsblad
- 50 gr Smör
- 1 dl Parmesan riven
Method
Step 1
Dela chilin längs med ochbta ur det vita och fröna
Step 2
Fyll chilin med färskosten gärna med en spritspåse
Step 3
Lägg upp ett blad med filodeg och pensla på smält smör, lägg på ett till blad filodeg pensla på smör och lägg ytterligare ett blad
Step 4
Gör 8 fyrkanter av degen och lägg en chili på varje vik över filodegen och lägg på plåt, gör om det till alla chili..
Step 5
Ställ in i ugnen på 180° i ca 10 - 15 minuter, när dom börjar få färg ta ut och strö parmesan på. Stoppa in dom i ugnen lite till
Step 6
När färgen är bra ta ut och servera..