Chilibakad torskrygg på fänkålsbädd och champinjoner i krämig dillsås
2014-03-02- Servings: 6
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
Ett recept med en smakrik torsk som bakas i ugnen med en glace, till det läcker fänkål som bakas med fisken och champinjoner som kokas i grädde och dill… mmm
Ingredients
- 6 st Bitar Torskrygg
- 0,5 dl Chilisauce
- 15 ml Flytande Honung
- 15 ml Fisksauce
- 1 st Fänkål (skivad)
- 1/2 Citron
- 150 gr Små Champinjoner
- 2 st Vitlöksklyftor (skivade)
- 3 dl Grädde
- 0,5 dl Färsk dill (hackad)
- Salt
- Svartpeppar
- Rapsolja
- 1 kg Potatis
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och börja koka potatisen
Step 2
Lägg fänkålen i en ugnsform med lite salt, olja och juicen ur en halv citron, lägg torsken ovanpå.
Step 3
Blanda chilisauce, fisksauce, honung och lite svartpeppar, pensla glacen på fisken (det ska vara kvar efteråt)
Step 4
Ställ in formen i ugnen i ca 10 minuter, pensla fisken med glacen igen och låt den stå i ugnen i ca 5 minuter till.
Step 5
Fräs champinjonerna med lite olja och vitlöken så att den får lite färg, slå på grädden och dillen, låt det puttra tills det får en krämig konsistens, smaka av med lite salt och svart peppar.
Step 6
Ta ut formen och ta upp fisken försiktigt och lägg den på ett fat, häll av vätskan från fänkålen, lägg den i botten och lägg fisken på, servera med champinjonerna och potatisen, servera gärna citron till och en god sallad