Chilitorsk i ugn med soltorkad tomat, salladslök och knaprigt bacon
2012-11-18- Cuisine: Medelhavet
- Course: Glutenfri, Huvudrätt
- Skill Level: Lätt, Medel
- Servings: 6
- Prep Time: 25m
- Cook Time: 45m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag serverades den som en trevlig söndagsmiddag men den fungerar bra vid andra tillfällen också, enkelheten i den passade perfekt när jag och dottern hade en fotografering med hennes hockeylag.
Det är en fiskrätt som gör sig själv i ugnen med en smakrik och krämig sås, till den serverade jag citronrostad potatis som även den fick gå i ugnen med fisken. Receptet på det hittar man här som fungerar som grund, jag la till tjockare citronskivor från två tvättade citroner bara.
Ingredients
- 800 gr Torskfilé
- 100 gr Salladslök (skivad)
- Någon cm efter smak Röd chili (hackad)
- 100 gr Soltorkad tomat (strimlad)
- 125 gr Bacon (strimlat)
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1,5 dl Vitt vin
- 4 dl Grädde
- 15 ml Tomatpuré
- Oregano
- Salt
- Svart peppar
- Citron till garnering och ev citronrostad poatatis
Method
Step 1
Lägg torsken i bitar i en ugnsform salta och peppra fisken, strö sedan på salladslöken, chilin, hälften av tomaterna och några kvistar färsk oregano
Step 2
Mixa vin, grädde, tomatpuré, hälften soltorkade tomaten, vitlök och lite salt samt svart peppar, häll det på fisken när det är mixat.
Step 3
Ställ in formen i ugnen på 220° i ca 20 minuter
Step 4
Knaperstek baconet och lägg det på hushållspapper, så att fettet rinner av.
Step 5
Ta ut fisken när den är klar, smaka av såsen ocn salta samt peppra lite om det behövs
Step 6
Strö baconet över fisken och någon oreganokvist samt lite citron, servera med den potatis, ris eller annat som du valt att ha till..
posted by Zeinab on 26 februari, 2013
Det här ser jätte gott ut ser fram emot att smaka det!
posted by Patric on 26 februari, 2013
Berätta gärna vad du tyckte om du testar receptet 🙂