En saftig rödbetskaka med choklad
2012-12-17- Yield: 1 sats
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 60m
Related Recipes:
En mjuk kaka med våra härliga rödbetor en som gör kakan saftig och god, i första baket vi gjorde vart glasyren för söt så jag har dragit ner på sockret rejält i den.
Om man vill frysa kakan ska man hoppa över glasyren och lägga på den när kakan tinat, eller så äter man kakan utan glasyr om man vill.
Ingredients
- 200 gr Mörk choklad
- 200 gr Smör
- 3 dl Rödbetor (ca 3st skalade och rivna) + lite extra till garnering
- 2,5 dl Valnötter (hackade)
- 3 st Ägg
- 3,5 dl Socker
- 2,5 dl Vetemjöl
- 0,5 tsk Bakpulver
- Glasyr
- 75 gr Mörk choklad
- 100 gr Färskost typ Philadelphia
- 50 gr Smör (rumsvarmt)
- 1 dl Florssocker
Method
Step 1
Sätt ugnen på 200° och smörj en rund form
Step 2
Bryt chokladen i mindre bitar och smält med matfettet på svag värme under omröring, ställ åt sidan
Step 3
Vispa ägg och socker vitt och poröst, skrapa ner chokladsåsen och tillsätt rödbetor samt valnötter, rör om varsamt.
Step 4
Blanda bakpulver och vetemjöl, sikta ner det i smeten och rör den slät
Step 5
Lägg i smeten i formen och grädda kakan i mitten av ugnen i 25 - 30 minuter, när den är klar låt den svalna lite.
Step 6
Till glasyren bryter man chokladen i mindre bitar som smälts
Step 7
Rör ihop färskosten med smöret och florsocker, blanda sedan i chokladen och rör den slät
Step 8
Bred glasyren på kakan som svalnat och garnera med rivna rödbetor.