Loader

Churros en el camino de la casa

2017-07-02
  • Servings: ca 10 st
  • Prep Time: 20m
  • Cook Time: 20m
  • Ready In: 40m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Nyligen har det varit festival i stan och flera av de ambulerande stånden säljer det spanska bakverket Churros, självklart blir man inspirerad att testa att göra dessa själv då köerna ringlar långa av människor i andra åldrar som bara måste äta dem.

Churros är ett spanskt läckert friterat bakverk som påminner om våra munkar, i Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fyllda med chokladkräm, vaniljkräm eller dulce de leche (kolasås på kondenserad mjölk).

Ingredients

  • 2,5 dl mjölk
  • 120 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 5 ägg
  • olja till fritering
  • Kanel efter egen smak
  • 1 dl Socker

Method

Step 1

Koka upp mjölk, smör, salt och socker.

Step 2

Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.

Step 3

Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.

Step 4

Använd en spritspåse med stjärntyll (går bra utan om du inte har, men då blir de släta) och lägg i degen. (man kan vänta upp till ca 4 dagar innan du friterar)

Step 5

Hetta upp frityrolja till 180°

Step 6

Spritsa ner ca 1 dm strängar av smeten (ja det är ok att de ser olika ut) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.

Step 7

Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd churrosen i en blandning av kanel och socker.

Step 8

Severa som de är eller med chokladsås, kolasås eller glass

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Korvgubbes problembarn: vurstingar.
    -Okänd
    %d bloggare gillar detta: