Churros en el camino de la casa
2017-07-02- Cuisine: Medelhavet
- Course: Bak
- Skill Level: Medel
- Servings: ca 10 st
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Nyligen har det varit festival i stan och flera av de ambulerande stånden säljer det spanska bakverket Churros, självklart blir man inspirerad att testa att göra dessa själv då köerna ringlar långa av människor i andra åldrar som bara måste äta dem.
Churros är ett spanskt läckert friterat bakverk som påminner om våra munkar, i Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fyllda med chokladkräm, vaniljkräm eller dulce de leche (kolasås på kondenserad mjölk).
Ingredients
- 2,5 dl mjölk
- 120 g smör
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 5 ägg
- olja till fritering
- Kanel efter egen smak
- 1 dl Socker
Method
Step 1
Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
Step 2
Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.
Step 3
Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget.
Step 4
Använd en spritspåse med stjärntyll (går bra utan om du inte har, men då blir de släta) och lägg i degen. (man kan vänta upp till ca 4 dagar innan du friterar)
Step 5
Hetta upp frityrolja till 180°
Step 6
Spritsa ner ca 1 dm strängar av smeten (ja det är ok att de ser olika ut) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter.
Step 7
Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd churrosen i en blandning av kanel och socker.
Step 8
Severa som de är eller med chokladsås, kolasås eller glass