Citron och basilika doftande tagliatelle med kycklingfilé och krispiga grönsaker
2014-08-14- Servings: 4
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 20m
- Ready In: 40m
Related Recipes:
Det enkla är ibland det godaste och grönsaker har en förmåga att förgylla och höja smakerna, här är en härlig och enkel pastarätt med kyckling där grönsakerna gör rätten fräsch tillsammans med den lite syrliga pastan.
Ingredients
- 500 gr Färsk tagliatelle
- 3 st Kycklingfilé (skivade)
- 200 gr Blomkål (i buketter)
- 3 st Salladslökar (i cm stora bitar)
- 150 gr Sockerärtor
- 200 gr Cocktailtomater (halverade)
- 1/2 Citron
- 1 näve färska basilika blad
- Olivolja
- Salt
- Svart peppar
- 1 dl Parmesanost (hyvlad)
Method
Step 1
Sätt på pasta vattnet rikligt saltat
Step 2
Börja med att steka blomkålen i olja så den får färg och mjuknar något, salta lite och lägg sedan i salladslöken som bara ska fräsa lite.
Step 3
Ta ur blomkål och löken ur pannan, stek sedan kycklingen färdig och krydda med salt samt svart peppar
Step 4
Lägg tillbaka blomkålen och löken i pannan låt det bli varmt, stäng värmen och blanda i tomat och sockerärtor som bara ska bli lite varma, täck med ett lock medan pastan kokar.
Step 5
Koka den färska pastan klar och häll av vattnet, häll i lite olivolja, pressa juicen ur citronen över och lägg i basilikabladen, vänd sedan pastan ordentligt.
Step 6
Lägg sedan upp pastan på ett fat, lägg grönsakerna och kycklingen på, toppa med hyvlad parmesan, svartpeppar och en skvätt olivolja.. njut sedan av den goda måltiden