Citron och ingefärsgrillad lax med nektarinyoghurt samt tomat & fetaostsallad
2016-06-15- Cuisine: Medelhavet, Svenskt
- Course: Glutenfri, Grill
- Skill Level: Medel
- Servings: 4
- Prep Time: 30m
- Cook Time: 40m
- Ready In: 1:10 h
Related Recipes:
Idag firar vi lite extra hemma och trots vardagen så ville jag göra en middag som känns lite lyxigare men är lätt att göra, så en trevlig lax på grillen som serveras med lite festliga och somriga tillbehör blir dagens inspiration..
Tillbehören till den här rätten kan du förbereda redan dagen innan eller på morgonen, se bara till att ta ut dem ur kylen i tid så de inte serveras iskalla.
Ingredients
- 500 gr Laxfilé med skinn, urbenad
- 1 Citron
- 2 tsk Nyriven ingefära
- 0,5 dl Rapsolja
- 1 msk Honung
- 220 gr Cocktailtomater (halvor)
- 125 gr Fetaost (delad i tärningar)
- 1-2 st Salladslökar (skivad)
- 2 dl Turkisk yoghurt
- 1 st Nektarin
- 500 gr Färskpotatis (tvättad och skrubbad)
- 4 st Blomkålsbuketter
- Svartpeppar
- Salt
Method
Step 1
Sätt på potatisen och tänd grillen
Step 2
Salta och peppra laxen,
Step 3
Riv citronskalet fint av en citron och blanda med ingefäran, rapsolja och honung avsluta med att pressa juicen av en halv citron i.
Step 4
Häl marinaden på laxen och låt vila tills det ska grillas
Step 5
Lägg yoghurten i en bunke, riv sedan i en nektarin vänd försiktig och salta samt smaka av
Step 6
Blanda tomaterna, fetaosten och salladslöken, häll i lite rapsolja samt lite svartpeppar.. passa på att kolla potatisen
Step 7
När du har fin glöd lägg laxen med skinnsidan neråt ovanför glöden tillsammans med blomkålen runt om, lägg på ett lock och låt det vara i ca 10 minuter.
Step 8
Lyft på locket och kolla om laxen är klar om inte flytta på laxen från glöden och sätt på locket en liten stund till.
Step 9
Lägg sedan upp allt snyggt och servera din härliga festmåltid