Loader

Citron och ingefärsgrillad lax med nektarinyoghurt samt tomat & fetaostsallad

2016-06-15
  • Servings: 4
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag firar vi lite extra hemma och trots vardagen så ville jag göra en middag som känns lite lyxigare men är lätt att göra, så en trevlig lax på grillen som serveras med lite festliga och somriga tillbehör blir dagens inspiration..

Tillbehören till den här rätten kan du förbereda redan dagen innan eller på morgonen, se bara till att ta ut dem ur kylen i tid så de inte serveras iskalla.

Ingredients

  • 500 gr Laxfilé med skinn, urbenad
  • 1 Citron
  • 2 tsk Nyriven ingefära
  • 0,5 dl Rapsolja
  • 1 msk Honung
  • 220 gr Cocktailtomater (halvor)
  • 125 gr Fetaost (delad i tärningar)
  • 1-2 st Salladslökar (skivad)
  • 2 dl Turkisk yoghurt
  • 1 st Nektarin
  • 500 gr Färskpotatis (tvättad och skrubbad)
  • 4 st Blomkålsbuketter
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på potatisen och tänd grillen

Step 2

Salta och peppra laxen,

Step 3

Riv citronskalet fint av en citron och blanda med ingefäran, rapsolja och honung avsluta med att pressa juicen av en halv citron i.

Step 4

Häl marinaden på laxen och låt vila tills det ska grillas

Step 5

Lägg yoghurten i en bunke, riv sedan i en nektarin vänd försiktig och salta samt smaka av

Step 6

Blanda tomaterna, fetaosten och salladslöken, häll i lite rapsolja samt lite svartpeppar.. passa på att kolla potatisen

Step 7

När du har fin glöd lägg laxen med skinnsidan neråt ovanför glöden tillsammans med blomkålen runt om, lägg på ett lock och låt det vara i ca 10 minuter.

Step 8

Lyft på locket och kolla om laxen är klar om inte flytta på laxen från glöden och sätt på locket en liten stund till.

Step 9

Lägg sedan upp allt snyggt och servera din härliga festmåltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , , Tags: , , , , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Den förste som åt ostron var en modig man.
    -Jonathan Swift
    %d bloggare gillar detta: