Loader

Citron och mynta marinerad rostas på spett serverad med en fetaostkräm med jordgubbar och solrosfrön

2014-07-05
  • Servings: 6
  • Prep Time: 30m
  • Cook Time: 40m
  • Ready In: 1:10 h

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Härligt att tända grillen en varm och solig kväll samtidigt som man känner dofterna som sprids när man lägger på sin mat på grillen, just idag lade jag på några spett med härlig rostas på som smaksatts med lite citron & mynta samt några spett med grönsaker. Till detta serverar jag bulgur och späda salladsskott från vår trädgård, samt en härlig yoghurtkräm med fetaost och solmogna jordgubbar.

Ingredients

  • 1 kg Rostasfilé (Tärna köttet i ca 3 x 3 cm)
  • 1 st Citron
  • 15 ml Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • 10 st Myntablad (hackade)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 st Zucchini (6 st skivor)
  • 6 st Champinjoner
  • 3 st Färsk rödlök (delade)
  • 2 st Majskolvar (förkokt & delade i 6 delar)
  • 100 gr Späda salladsblad
  • 4 dl Okokt bulgur
  • 4 dl Yughurt
  • 100 gr Fetaoost
  • 100 gr Jordgubbar (klyftade)
  • 15 ml Vittvinsvinäger
  • 15 ml Flytande honung
  • 12 st spett

Method

Step 1

Om du använder träspett lägg dem i blöt

Step 2

Pressa juicen ur citronen , häll på olivoljan, mynta, vitlök och smaka av med salt och svart peppar

Step 3

Vänd köttet i marinaden och plasta, låt det stå i rumstemperatur medan du förbereder resten.

Step 4

Smula fetaosten i yoghurten och rör ordentligt, häll i honung, vinäger och smaka av med salt samt svartpeppar, avsluta med att vända i jordgubbarna och låt krämen vila

Step 5

Tänd grillen och börja tillaga bulguren efter anvisningarna på paketet

Step 6

Sätt majs, zucchini, champinjon och rödlök på 6 st spett, dela sedan upp köttet på 6st spett använd marinaden sedan under grillningen att pensla på köttet

Step 7

Grilla först grönsakerna om de får färg lite fort ta av dem från glöden och låt de ligga lite under locket och bli klara, lägg sedan på köttspetten och grilla dem så som ni önskar ha dem pensla på marinaden som är kvar.

Step 8

När det är klart lägg upp de spädda salladsbladen i botten, strö lite bulgur på det och lägg spetten på i ett kryss, lägg en klick kräm och garnera gärna med något gröt på toppen.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

”Citatet”
Osten fullbordar en god middag, men den kan också uppväga en dålig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: