Loader

Citrondoftande laxlåda bakad i ugnen och serverad med ishavsrom

2012-09-26
  • Servings: 6
  • Prep Time: 15m
  • Cook Time: 30m
  • Ready In: 45m

Jag är lite av en matnörd..

More From This Chef »
Related Recipes:
  • Parmesanbakade färgglada grönsaker med lax och en vitlök/lime yoghurt

  • Fröig power topping till gröt, fil och lite till

  • Svensk matvetesallad med säsongens grönsaker, bakad minispetskål, sparrisbroccoli och äppelgratinerad kycklingfilé

  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

Idag så plockade jag fram lax som ligger i bitar i frysen, det är från när jag jämnar till kanterna när den helgrillas eller görs i portioner.

Allt läggs i en ugnsform med diverse godsaker och när det väl är gjort så sköter maten sig själv nästan, till lådan serveras ris och ishavsrom som ger lite behaglig sälta till.

Ingredients

  • 800 gr Laxfilé (i bitar)
  • 1/2 Blomkålshuvud (i mindre bitar)
  • 3 st Morötter (skalade och i mindre bitar)
  • 2 dl Creme Fraiche
  • 1/2 dl Pumpakärnor
  • 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
  • 1/2 Citron (juicen)
  • Örtblandning
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 st Burk Ishavsrom
  • Ris till 6 st

Method

Step 1

Börja med att koka riset och sätta på ugnen på 200°

Step 2

Lägg laxen i en ugnsform tillsammans med övriga ingredienser, krydda med örter, salt och peppar

Step 3

Vänd allt försiktigt så att det blir ordentligt blandat

Step 4

Ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter eller till fisken är klar

Step 5

Servera med några klickar rom till och riset

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:

    Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

    ”Citatet”
    Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
    -Ernst Kirchsteiger
    %d bloggare gillar detta: