Citrondoftande laxlåda bakad i ugnen och serverad med ishavsrom
2012-09-26- Servings: 6
- Prep Time: 15m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 45m
Related Recipes:
Idag så plockade jag fram lax som ligger i bitar i frysen, det är från när jag jämnar till kanterna när den helgrillas eller görs i portioner.
Allt läggs i en ugnsform med diverse godsaker och när det väl är gjort så sköter maten sig själv nästan, till lådan serveras ris och ishavsrom som ger lite behaglig sälta till.
Ingredients
- 800 gr Laxfilé (i bitar)
- 1/2 Blomkålshuvud (i mindre bitar)
- 3 st Morötter (skalade och i mindre bitar)
- 2 dl Creme Fraiche
- 1/2 dl Pumpakärnor
- 1 st Vitlöksklyfta (pressad)
- 1/2 Citron (juicen)
- Örtblandning
- Svartpeppar
- Salt
- 1 st Burk Ishavsrom
- Ris till 6 st
Method
Step 1
Börja med att koka riset och sätta på ugnen på 200°
Step 2
Lägg laxen i en ugnsform tillsammans med övriga ingredienser, krydda med örter, salt och peppar
Step 3
Vänd allt försiktigt så att det blir ordentligt blandat
Step 4
Ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter eller till fisken är klar
Step 5
Servera med några klickar rom till och riset