Citronsyrlig sallad med soltorkad tomat, jordgubbar, mozzarella och grillad kyckling
2015-07-14- Cuisine: Medelhavet
- Course: Grill, Huvudrätt, Sallad
- Skill Level: Medel
- Servings: 5
- Prep Time: 20m
- Cook Time: 30m
- Ready In: 50m
Related Recipes:
Ibland blir jag sugen på något som inte tynger ner utan som får magen att kännas skönt lätt och mätt efter måltiden, då serverar jag ofta en fräsch sallad med en lätt dressing och som lite inspiration så är här en härlig sallad med grillad kyckling som serveras med citronsyrlig salllad med lite smått och gott i.
Ingredients
- 5 st kycklingfiléer (delade längs med)
- 3 msk Chilisauce
- 1 msk Tomatpuré
- Rapsolja
- Salt
- Svartpeppar
- 2 sr Romansallad (grovt skuren)
- 1 st Citron
- 150 gr Soltorkade tomater (strimlade)
- 300 gr Jordgubbar (delade)
- 4 st Salladslökar (tunnt skivade)
- 1 liten näve Basilikablad
- 3 st skivor surdegsbröd (tärnat)
- Olivolja
- 2 st Mozzarella (skivade)
Method
Step 1
Tänd grillen. Blanda chilisauce och kestchup med 1/2 msk rapsolja, salt och svartpeppar, lägg i kycklingen och låt den ligga där tills det är glöd.
Step 2
Lägg romansalladen i en bunke med basilikabladen och pressa juicen ur citronen över och slå på 1 msk olivolja, vänd försiktigt i lök, tomat och jordgubbarna smaka av och ställ åt sidan.
Step 3
Grilla kycklingen så den får färg och blir klar
Step 4
Vänd ner surdegsbrödet i salladen, lägg utt snyggt med mozzarellan och kycklingen på toppen, droppa lite olivolja på och servera.